вівторок, 25 вересня 2018 09:30

Коли потрібно міняти запчастини?

Автомобіль - це величезний комплекс деталей і запчастин, які працюють за певним алгоритмом. Вихід з ладу однієї деталі, найчастіше, тягне за собою пошкодження вузла в якому ця деталь встановлена, а потім і погіршення стану автомобіля в цілому.

Запам'ятайте, в автомобілі немає випадкових і непотрібних запчастин. Особливо в сучасних авто, де кожна деталь для виробника - це зайві витрати. Тому якщо у вас виходять з ладу будь-які запчастини, які відносяться до технічної частини, а не до естетичної - не затримуйтесь з ремонтом, щоб заощадити на витратах в подальшому.

  Спеціалісти розповіли, коли, як і де варто змінювати запчастини
Спеціалісти розповіли, коли, як і де варто змінювати запчастини

Чому потрібно купувати нові запчастини?

Найчастіше під час поломки перед водієм стоїть вибір: купувати нові деталі, але які шокують цінами або зіграти в рулетку і купити деталі з "розборки" - поїжджені, але ще подають ознаки життя.

Звичайно завжди хочеться заощадити і, здавалося б, піти від зайвих витрат і, здавалося б, ось він - вихід! Але не тут-то було, якщо включити логіку.

Візьмемо для прикладу важіль, який йде разом з незамінюваних опорою. Вийшла шарова з ладу, потрібно міняти - весь важіль у зборі. Дізнавшись ціну на новий - відразу лізуть в голову думки про Б.У. Але зупиніть себе і задумайтесь, а що ви купите натомість? Якщо у вас шарова зносилася - то цілком ймовірно вона з такого ж автомобіля зношується так само швидко, як і у вас. Достовірно ви не знаєте, як їздив даний автомобіль, які навантаження зазнала ця деталь і на скільки кілометрів у неї залишилося міцності. Ну добре, припустимо ви ризикнули і купили майже новий важіль з майже новою шаровою від битого, зовсім в іншу сторону, автомобіля (так часто говорять розбірники авто), але хто вам дасть гарантію на цю деталь? Який майстер готовий встановити цю запчастину і дати хоч якісь гарантії? І в результаті ми маємо - деталь з невідомим минулим, без гарантій від майстра і думки на кожній ямі, а чи не той це важіль видав звук і як витримає ця шарова наступну пропущену яму?

  Спеціалісти розповіли, коли, як і де варто змінювати запчастини
Спеціалісти розповіли, коли, як і де варто змінювати запчастини

Навіть якщо ви і вгадали з деталлю, ваша нервова система буде кожного разу здригатися від ударів нерівності по цій деталі.

І це, не кажучи про впевненість в точних датчиках або гальмівних системах, які також пропонують розбірники.

Старі запчастини в будь-якому випадку вже піддалися навантаженням, посадочні місця після кількох знімань і установок - порушені, метал теж має властивість втомлюватися. Тому для спокійних нервів, щоб майстер робив свою роботу відповідально і брав на себе зобов'язання гарантії, для вашої ж безпеки і економії часу - купуйте сертифіковані, нові запчастини.

До того ж якщо ваш автомобіль їздить до країн Євросоюзу то кожна неоригінальна деталь встановлена ​​на автомобіль повинна бути обов'язково сертифікована. В іншому випадку, при спірних моментах в ДТП і детальному вивченні вашого авто несертифікована деталь може стати причиною судової відповідальності перед опонентом.

Що отримує клієнт на сучасному сервісі?

Звернувшись на автосервіс, який відповідає сучасному зростання послуг на ринку сервісу йому повинні надати певний спектр послуг, за який він платить:

1. Діагностика автомобіля, яка виявить повний перелік деталей, які підлягають заміні
2. Можливість замовити запчастини на місці
3. Гарантії на автозапчастини та сертифікати на них
4. Установка деталі з гарантіями на роботи

Тільки завдяки такому переліку послуг клієнт може убезпечити свій бюджет і свій автомобіль.

Чим менше водій вникає в процес, тим більше відповідальності лягає на плечі механіка. І тим якісніше виконується робота. Так як автосервіс в разі проблем при ремонті вже не зможе використовувати відмовку з приводу неякісних запчастин, що так популярно, і завжди працює в "гаражних" СТО.

  Спеціалісти розповіли, коли, як і де варто змінювати запчастини
Спеціалісти розповіли, коли, як і де варто змінювати запчастини
Зараз ви читаєте новину «Коли потрібно міняти запчастини?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути