середа, 30 травня 2012 16:16

Китайські GPS-навігатори розмовляють українською

Китайські GPS-навігатори розмовляють українською
GPS-навігатор орієнтується на супутники у космосі. Фото: price.ua

GPS-навігатори, пристрої для орієнтування на місцевості китайського виробництва тепер продають від 400 грн. Це на 150 грн дешевше, ніж торік. Навігатори відомих фірм зі схожими характеристиками удвічі дорожчі.

Порівняно з приладами японського чи європейського виробництва мають гірший пластиковий корпус, меншу тривалість служби батареї на одному заряді. Однак електронна начинка в них - з одних і тих самих заводів.

Дмитро Глуцький зі столичного магазину автоелектроніки "Віатех" радить, як правильно обрати GPS-навігатор:

"Навігатор орієнтується на супутники у космосі. Дорогі прилади швидко знаходять супутники, а дешевші - повільніше. Тому перевіряйте недорогі прямо в магазині перед покупкою. Якщо швидко зловить сигнал, його можна сміливо купувати".

Треба брати прилади із частотою процесора вище 300 гГц та оперативною пам'яттю не менш як 64 МБ. Інакше навігатор повільно реагуватиме на команди водія, а перерахунок маршруту займе понад 40 секунд.

У китайських приладах слід перевірити, чи є слот для карти пам'яті. Також необхідне антивідблискове покриття екрана.

Карти на навігаторі можна оновлювати. Однак є такі прилади, що продаються тільки з однією картою. Перезалити, встановити сучаснішу карту неможливо.

Продавці безкоштовно встановлюють на китайські навігатори дві карти. Тоді як для дорожчого фірмового GPS-навігатора "Ґармін" треба купувати ліцензійну карту, щонайменше за 250 грн.

Краще брати навігатори, що підтримують карти "айґоу". Вони - найточніші для України.

Що більше функцій, то дорожчий GPS-навігатор. Пристрої з інтернетом, блютузом, телевізійним приймачем на 200-700 грн дорожчі. Більшість водіїв ними не користуються, зауважив Глуцький.

Китайський LG коштує 840 грн. Має сенсорний екран 13 см у діагоналі. У нього вбудований радіоприймач. Програє музику та фільми. Можна підключати камеру заднього виду. Прилад говорить українською, яку смугу займати, де варто пригальмувати, за скільки метрів поворот. Повідомляє про перевищення швидкості. Показує відстань до пункту призначення, за який час можна доїхати. При наближенні до камер спостереження навігатор починає пищати.

Зараз ви читаєте новину «Китайські GPS-навігатори розмовляють українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути