понеділок, 21 жовтня 2013 17:16

Керівник Tesla Motors має намір переробити автомобіль-субмарину Джеймса Бонда в електрокар

Керівник Tesla Motors Елон Маск, що купив у вересні на аукціоні автомобіль-субмарину Джеймса Бонда з фільму " Шпигун , який мене любив ", має намір зробити з цієї машини робочий електрокар.

Маск розраховує, що " бондіанський" Lotus Esprit насправді зможе їздити як по дорогах, так і переміщатися під водою.

"Коли я в дитинстві дивився фільм, я був дуже вражений тим, як одним натисненням кнопки автомобіль перетворювався на справжню субмарину. Згодом я був сильно розчарований, дізнавшись, що це не зовсім правда. Тепер я збираюся встановити на машину електромотор Тесла, а також модернізувати автомобіль таким чином, щоб така трансформація стала можливою", - пояснив Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Украні продають Мерседес перероблений в "Перемогу" за 75 тисяч доларів

Всього для фільму було побудовано кілька варіантів "Лотуса", які брали участь у зйомках певних сцен. Наприклад, окрема версія була використана лише для показу того, як прибираються колеса в корпус при перетворенні на машини субмарину, а інша була підготовлена ??виключно для зйомок моменту запуску ракет. "Еспріт", який дістався Маску, був доопрацьований американської студією
Perry Oceanographic. Автомобіль, підготовлений для зйомок під водою, отримав гребні гвинти і спеціальні важільні механізми для маневрування під водою. На будівництво машини для фільму, який вийшов в 1977 році, витратили близько 100 тисяч доларів, що за нинішніми цінами еквівалентно приблизно половині мільйона доларів.

Глава " Тесли " заплатив за "Лотус" 98 9000 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Керівник Tesla Motors має намір переробити автомобіль-субмарину Джеймса Бонда в електрокар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути