пʼятниця, 04 жовтня 2013 17:04

Легендарний автомобіль Рінго Старра продадуть на аукціоні в Лондоні

Рідкісне купе Facel Vega, яким колись володів ударник Beatles Рінго Старр, буде продано через аукціон в Лондоні 1 грудня. Організатори торгів сподіваються, що машина піде з молотка більш ніж за $ 560 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбірки на Подолі серед білого дня: дві автівки заблокували третю, почалась стрілянина

Дане покоління Vega випускалося з 1962 по 1964 рік. Всього було випущено 182 примірника купе. Серед інших знаменитих власників цієї моделі - актриса Джоан Коллінз, автогонщик Стірлінг Мосс, легендарний іспанський художник Пабло Пікассо і американський співак і актор Френк Сінатра. Той екземпляр, на якому їздив Старр, має шасі HK2 B160 і був куплений музикантом в 1964 році. Тоді Рінго віддав за машину 5750 фунтів. Даний екземпляр є одним з двох, які оснащені потужним 6,7-літровим двигуном і механічною коробкою передач. Крім того, купе Рінго Старра стало останнім з 26 Vega c правим кермом.

Компанія Facel випускала машини з 1954 по 1964 рік. Компанія заснована в Парижі і виробила в цілому близько 2900 автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний автомобіль Рінго Старра продадуть на аукціоні в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути