четвер, 03 жовтня 2013 17:26

На аукціоні Bonhams продадуть двійник лімузина Джона Кеннеді

На торги аукціонного дому Bonhams виставлять один з двох лімузинів Lincoln, розроблених для президента США Джона Кеннеді.

Американський уряд замовив "Форду" підготувати для президента і його супроводу спеціальні машини в 1961 році. Основними вимогами були відкритий верх і великі двері для зручності посадки і висадки. Лімузин отримав базу Lincoln Continental і кузов виробництва компанії Hess & Eisenhardt, який наприкінці 40- х років вже робила автомобіль для тодішнього президента США Гаррі Трумана.

Президентський Lincoln Continental, що важить більше 3,5 тонни, оснастили восьмициліндровим двигуном і автоматичною трансмісією. Кузов машини обладнали спеціальними підніжками і поручнями для служби охорони, а також кріпленнями для державного та президентського прапорів. Для "Лінкольна" передбачалося сім різних варіантів даху, деякі з яких були прозорими. Всього було вироблено два автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійна економія - Топ-10 найдешевших гібридних автомобілів

Після вбивства Кеннеді в 1963 році, лімузин, в якому застрелили президента, відправили на доопрацювання. На нього встановили куленепробивне скло, титанову броню і стаціонарнийдах. Згодом на цьому автомобілі їздили американські президенти Джонсон, Ніксон, Форд і Картер. У 1977 році машина була списана і передана музею компанії Ford в Детройті.

Другий лімузин, який піде з молотка, був придбаний його нинішнім власником (приватний колекціонер , ім'я якого не називається) в 1985 році. Кабріолету повністю переробили двигун, трансмісію і радіатор, після чого він проїхав всього 650 кілометрів. Торги, на яких буде проданий автомобіль, відбудуться 11 жовтня у бельгійському місті Кнокке -Хейст. За лот планують виручити від 90 до 160 тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні Bonhams продадуть двійник лімузина Джона Кеннеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути