вівторок, 16 серпня 2011 09:47

Хорвати створюють суперкар потужніший, ніж Bugatti Veyron

Маловідомий автовиробник з Хорватії, компанія Rimac Automobile збирається привезти на одну з найбільших автомобільних виставок, салон у Франкфурті, свій суперкар. Єдина модель компанії, що так і називається Concept_One, розвиває більшу потужність, ніж знаменитий Bugatti Veyron.

Особливої ??згадки заслуговує той факт, що силова установка Rimac Concept_One - електрична. Вона складається з чотирьох незалежних електромоторів, які в загальній складності розвивають 1088 л.с. потужності і 3800 Нм крутного моменту. Мотори поділені на дві системи - передню і задню, які приводять в рух відповідні осі машини. Кожне колесо може прискорювати або сповільнювати обертання незалежно від інших, що дозволяє поліпшити зчеплення машини на різних дорожніх покриттях. Маючи з низький центр ваги, високий момен, який доступний з мінімальних обертів і за відсутності втрат на перемикання передач, Concept_One надає абсолютно особливий досвід водіння.

Концепт спортивного автомобіля поки не представлений навіть віртуально. Компанія оприлюднила лише перший тизер - машина, накрита покривалом на тлі лічильника, який відраховує час, що залишився до прем'єри.

Не показуючи зовнішність суперкара, компанія оприлюднила деякі показники. Так, за їхніми даними, машина важить 1650 кг - невелика вага для електрокара, оснащеного батареєю. Розгін до "сотні", завдяки потужному мотору, займає всього 2,8 секунди. Максимальна швидкість електронно обмежена на відмітці 305 км / год.

Зараз ви читаєте новину «Хорвати створюють суперкар потужніший, ніж Bugatti Veyron». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути