середа, 15 серпня 2012 17:06

Фотофіксацією "доїтимуть" простих водіїв, а мажори залишаться без покарання - експерт

Фотофіксацією "доїтимуть" простих водіїв, а мажори залишаться без покарання - експерт
Стаціонарні камери в спеціальних металевих коробках будуть встановлені 1143 місцях в України. Фото: akimboyko.in.ua

Камери на дорогах фотографуватимуть власників недорогих машин

ДАІ поверне фотофіксацію порушників на дорогах із наступного року. Про це повідомив заступник начальника УДАІ МВС України Володимир Рєзніков.

Після фотофіксації порушення Правил дорожнього руху водію присилатимуть лист із фотографією, на якій той здійснює заборонений маневр чи перевищує швидкість.

Стаціонарні камери в спеціальних металевих коробках будуть встановлені 1143 місцях в України, де стається найбільше аварій. Також відеопристрої зможуть використовувати співробітники ДАІ біля своїх машин. Про модель і виробника камери у ДАІ не повідомляють.

Раніше встановлювали російські "Візири" та американські "Труками". Ці пристрої були не сертифіковані, тому більшість порушників оскаржували дані пристроїв у судах й вигравали справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хотів, щоб Меркель викупила Тимошенко за $7 мільярдів - Рибачук

"Нові пристрої, можливо, й матимуть сертифікати, відповідатимуть всім вимогам, але справа не в цьому, - вважає віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв Вадим Карнаухов. - Камери не вирішать основної проблеми - безкарності "мажорів" на дорогах. Зате дохід від штрафування власників недорогих машин, які не мають зв'язків у МВС і грошей, виросте".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна виставив на продаж чотири ТЕЦ

За його словами, найбільше порушень вчиняють водії, які мають впливові посади чи багатих батьків, вважають у Міжнародній федерації захисту прав водіїв.

"Такі створюють страшні аварії, бо їх не карають за порушення. Вони або відкуповуються, або показують посвідчення. Можна на кожному стовпі наставити камер, зробити обов'язковими відеореєстратори в автомобілях, але це не допоможе. Бо потрібно починати із вдосконалення законів. На дорозі мають бути рівними всі водії, інакше кількість аварій не зменшиться. Також треба побудувати сучасні дороги. Зараз вони не задовольняють вимог транспорту - через вибоїни, непродуманість розв'язок і перехресть також стається багато аварій", - зазначив Карнаухов.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про необхідність посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Фотофіксацією "доїтимуть" простих водіїв, а мажори залишаться без покарання - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути