вівторок, 30 листопада 2010 08:45

У столиці прокуратура "потрусить" автошколи

У столиці прокуратура "потрусить" автошколи

Прокуратура Києва з 15 листопада розпочала перевірку навчально-виховних закладів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Про це повідомила прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка.

Зокрема, будуть перевірені у всіх автошколах наявність дозвільних документів на початок роботи, чи отримали вони відповідні ліцензії та пройшли акредитацію в Державтоінспекції, чи мають їх інструктори та викладачі необхідну кваліфікацію, уточнила вона.

Як зазначила Мушка, рішення про проведення таких перевірок прийнято з огляду на те, що основною причиною великої кількості дорожньо-транспортних пригод на території Києва є недостатня кваліфікація водіїв, їх неналежний рівень знань правил дорожнього руху.

"Кожен, хто вирішує сісти за кермо автомобіля, повинен пройти процедуру складання відповідного іспиту. Для цього і працюють автошколи, які пропонують навчання і проводять курси водіння. Саме від якості цієї освіти та отриманих водіями навиків у початковій автошколі залежить їх подальша поведінка на дорозі", - підкреслила Мушка, додавши, що це зумовлює необхідність отримання водіями тільки кваліфікованої освіти, ставить підвищені вимоги до інструкторів та викладачів автошкіл.

При цьому прес-секретар поінформувала, що з початку проведення перевірок автошкіл вже виявлено дві з них, які працюють без дозвільних документів, у них немає необхідної матеріальної бази, що позбавляє можливості підготувати водіїв на належному рівні.

Прес-секретар прокурора Києва також повідомила, що лише за 10 місяців поточного року на території Києва сталося 13 дорожньо-транспортних пригод з особливо тяжкими наслідками, в яких загинули 14 та травмовано 61 особу. Зареєстровано 877 наїздів на пішоходів та 746 зіткнень транспортних засобів, в яких загинуло 124 та травмовано 1081 особу.

Нагадаємо, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський виступив з ініціативою ввести кримінальну відповідальність за купівлю посвідчення водія або талону технічного огляду автомобіля.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У столиці прокуратура "потрусить" автошколи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути