неділя, 26 березня 2017 09:12

Ford друкуватиме автодеталі на принтері
4

Ford протестувала технологію 3D-друку деталей
Ford протестувала технологію 3D-друку деталей
Ford протестувала технологію 3D-друку деталей
Ford протестувала технологію 3D-друку деталей

Американський автовиробник презентував першу технологію для тривимірного друку автомобільних деталей - Stratasys Infinite Build. Компанія стала першовідкривачем серед автовиробників, використовуючи у виробництві 3D-принтер.

Технологію друку планують використати для моделей лінійки Ford Performance та персоналізованих деталей.

Надруковані деталі важать менше, ніж виготовлені традиційним способом компоненти. Це дозволяє підвищити економію пального, стверджують розробники.

"Це може здійснити прорив у виробництві автомобілів, система може забезпечити ефективніший та доступніший спосіб виготовлення інструментів, деталей прототипів чи компонентів у малих обсягах. Stratasys Infinite Build підходить для друку автомобільних деталей практично будь-якої форми та довжини. Завдяки технології Infinite Build ми отримали можливість друкувати кріплення та компоненти, це значно спрощує процес повторного конструювання", - каже технічний керівник відділу досліджень аддитивного виробництва компанії Ford Еллен Лі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про "аварійну ситуацію", щоб не мати проблем

Окрім цього, 3D-друк значно економічніший та швидший для самої компанії. Наприклад, прототип нового впускного колектора можна виготовити всього за кілька днів замість місяців, при цьому витрати будуть значно меншими.

Перед друком деталі її креслення аналізує конструкторська комп'ютерна програма. Далі пристрій друкує один шар матеріалу за раз - пластик. Потім накладає шари для створення тривимірного об'єкта.

Наголошують, тривимірний друк зараз вигідніший для виготовлення деталей, необхідних у невеликих кількостях, таких як прототипи або спеціальні деталі для гоночних автомобілів.

Раніше повідомили, що на заводі Ford працівники підкидають на складальну лінію несправні і дефектні деталі, щоб таким чином стежити за якістю виробництва. Відстежує такі умисні казуси нова технологія цифрового фотографування - Vision System.

Зараз ви читаєте новину «Ford друкуватиме автодеталі на принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути