четвер, 23 березня 2017 10:45

Безпілотні таксі Uber зганьбились

Безпілотні таксі Uber зганьбились

Безпілотні таксі Uber не можуть справитись без втручання людини. У США за 2 тижні березня автономні таксі проїхали 32 тис. км, але людині довелося втручатися в їхню роботу кожні 1,6 км, передає autoconsulting із посиланням на американський сайт Recode.

Загалом, за весь час роботи безпілотних таксі Uber таких втручань було більше 20 тис. Причому, без втручання водіїв могли статись ДТП зі збитками понад $5 тис.

Компанія тестує 43 автономні таксі у Піттсбурзі і Фініксі, штат Пенсільванія та Арізона відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінтаж і авто: 8 реклам автомобілів 90-х років

Автомобілі працюють на базі Volvo XC90 і Ford Fusion. Для виклику безпілотника досить при замовленні таксі вибрати категорію uberX. Машини їздять самостійно, однак на передніх кріслах сидять двоє людей, які в екстреній ситуації можуть взяти управління на себе. Внизу, поряд з селектором блоку коробки передач, розмістили червону кнопку, яка негайно відключає функцію "штучного інтелекту".

Перші безпілотні таксі Uber вийшли на дороги в двох американських містах у вересні минулого року.

У лютому цього року Google звинуватила Uber в крадіжці технології лазерного локатора, яку використовують у безпілотних автомобілях, і подала в суд.

Зараз ви читаєте новину «Безпілотні таксі Uber зганьбились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути