субота, 22 червня 2019 16:24

Фірмовий дизайн і багата комплектація - презентували нове покоління Mazda 3
14

Нова Mazda 3
Фото: Володимир Мукан
Нова Mazda 3
Нова Mazda 3
Нова Mazda 3
Нова Mazda 3

Презентували нову Mazda 3 четвертого покоління. Новинку показали одразу в двох кузовах – седан та хетчбек. Знайомство відбувся в центральному ботанічному саду імені Гришка в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компактний кузов і динамічні налаштування - як їде Mazda СХ3

Дизайн машини виконаний у фірмовому стилі японського автовиробника – примружені й агресивні фари, 7-кутна масивна решітка радіатора, лінії кузова відповідають стилістиці "Кодо – душа руху", коли машина виглядає динамічно навіть під час статики. Проте у новій "трійці" лінії дизайну стали менш вираженими, ніж раніше. Це сприяє тому, що автомобіль після багатьох років на виробництві повільніше старітиме.

Спортивний вигляд Mazda 3 доповнюють аеродинамічні дзеркала, закріплені на дверях, а не в закутку вікон передніх дверей. А також - задні ліхтарі, що за формою перегукуються із фарами, мають круглі елементи освітлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільші розміри і 7 сидінь - Mazda СХ-9

Салон виконаний у мінімалістичному стилі. Всі перемикачі, маніпулятори й кнопки знаходяться у звичних для Mazda місцях. Центральний екран став знаходитися далі, ніж раніше. Тепер він не має сенсорної функції. Перемикання на ньому здійснюють лише джойстиком між сидіннями. У керма завужені шпиці. А горизонтальних розмістили стандартні кнопки у 4 ряди. Кожен із рядів має свою посадку й покриття. Завдяки цьому легко розпізнати на дотик призначення кожної із кнопок.

Позаду просторіше, ніж у цього ж покоління попередньої генерації. Місця для голови людям зростом понад 180 см вдосталь.

Легковики пропонують із двома двигунами на вибір – бензиновим 1,5-літровим силовим агрегатом на 120 к.с. і 1,8-літровим дизельним на 116 "коней". З двома варіантами встановлюють 6-ступеневу автоматичну коробку передач.

Автомобілі продають у трьох комплектаціях Style, Exclusive, Premium. У всіх них авто має проекційний дисплей, двозонний клімат-контроль, мультифункціональне кермо, обтягнуте шкірою, із підігрівом, кнопку запуску двигуна, датчик світла і дощу.

У виконанні Style автомобіль коштує 675900 грн, у найдорожчому варіанті Premium – 839900 грн.

Перша повністю електрична Mazda з'явиться 2020 року. Найбільш ймовірно, це буде кросове СХ30.

Зараз ви читаєте новину «Фірмовий дизайн і багата комплектація - презентували нове покоління Mazda 3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути