вівторок, 05 лютого 2013 11:03

Fiat хоче побудувати бюджетне авто за 8 тисяч євро

Fiat хоче побудувати бюджетне авто за 8 тисяч євро
Фото: auto.vesti.ru

Успіх румунської марки Dacia, що належить Renault, на ринку доступних автомобілів не дає спокою амбітним керівникам концерну Fiat. Італійці можуть запустити власний бюджетний бренд, під яким планують випускати бюджетні моделі.

Над створенням нового бренду в Fiat роздумують протягом добрих п'яти років. Однак до нинішнього моменту до активних дій італійці не приступали, вважаючи проект невигідним. Як відзначає агентство Automotive News з посиланням на керівника концерну Серджіо Маркіонне, виробництво автомобілів вартістю до 7,5 тис. євро не принесе "Фіату" прибутку, якщо буде організоване на європейських заводах. Тому зараз італійці оцінюють перспективи випуску дешевих моделей за межами Старого світу.

З чуток, розглядається варіант відродження марки Innocenti, яку концерн придбав в 1990 році. Заснована вона була ще сорок років тому - під цим брендом, зокрема, випускалися компактні хетчбеки (по конструкції вони були схожі з класичними Mini, а дизайном кузовів займалося ательє Bertone). Втім, нова марка може отримати і більш екстравагантне ім'я, що складається з набору букв або цифр - зразок ABC або 123.

Про плани щодо виведення на ринок окремих бюджетних брендів останнім часом заявили багато виробників. Наприклад, Volkswagen створить таку марку спеціально для Китаю, а перші автомобілі відродженого концерном Nissan бренду Datsun з'являться в Росії вже в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Fiat хоче побудувати бюджетне авто за 8 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути