понеділок, 15 вересня 2008 09:03

Ferrari літатиме зі швидкість 240 км на годину (ФОТО)

Американська компанія Moller International, що вже декілька років працює над створенням літаючого автомобіля, заявила про вступ проекту до фінальної стадії.

Moller International оголосила на конференції Wichita Aviation Technology Congress & Exhibition, що пройшла в серпні у Канзасі, про розробку літаючого гібридного спорткару на базі Ferrari 599 GTB Fiorano.

Проект отримав назву Autovolantor. У повітря машину підніматимуть 8 прихованих у кузові вентиляторів. Додатково у апарату будуть розкладні крила. Запас ходу новинки по землі складе 240 км., по повітрю – 120 км. "Максималка" у небі – 240 км/год. Стабілізація апарату – автоматична, під управлінням комп"ютера.

По землі Autovolantor пересуватиметься на електротязі, причому тільки на одних акумуляторах диво-апарат повинен пробігати до 64 км. Для заряджання ж батареї використовуватиметься генератор, що приводиться від одного з підйомних двигунів Ванкеля. Та і в небі підйомні гвинти також працюватимуть від гібридних установок, що поєднують силові агрегати Ванкеля з електромоторами. Усі "ванкелі" в сумі повинні розвивати 320 к.с., а електромотори – 480 к.с. Потрібна для горизонтального польоту апарату вагою більше 1 т потужність невелика – всього 250 к.с.

Серійний Autovolantor оцінюватиметься не менш ніж у $250 000, повідомляє Друга Смуга

Зараз ви читаєте новину «Ferrari літатиме зі швидкість 240 км на годину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути