четвер, 24 січня 2019 10:02

Євробляхарі поставили новий рекорд

Євробляхарі поставили новий рекорд
Розмитнили 44 тис. блях. Фото: LIGA.net

За 2 місяця українці розмитнили 44 тис. автомобілів на іноземній реєстрації. Бюджет поповнили на майже 2,8 млрд грн.

Рекорд встановили у січні. Минулої доби митне оформлення здійснили 2,7 тис. авто на єврономерах. Це принесло до бюджету 170,5 млн грн, повідомляють у Державній фіскальній службі.

Активно авто почали розмитнювати від початку нового року. Адже у лютому закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів із іноземною реєстрацією.

З моменту чинності закону - 25 листопада, розмитнюють авто, які ввозили на територію України з січня 2015-го. Усі машини перебували у режимах тимчасового ввезення або транзиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект євробляхарів житиме далі - політолог

36,7 тис. авто перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу. За них власники сплатили 321 млн грн - 8,5 тис. за кожний транспортний засіб.

22 лютого 2019-го закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього охочі розмитнити авто платитимуть акцизний податок за повною ставкою.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхарі поставили новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути