Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2018 17:12

Експерт пояснив, чому електромобілі подорожчають

Експерт пояснив, чому електромобілі подорожчають
З пільгами авто з електричними двигунами ввозитимуть до кінця 2018-го. Фото: from-ua.com

Минулого місяця в Україну ввезли 550 електромобілів. Це більш ніж удвічі більше, ніж торік у березні.

"З січня цього року скасували податок на додану вартість і акциз. Авто коштують на 20 відсотків дешевше. Завдяки цим чинникам збільшився імпорт автомобілів", - каже Gazeta.ua голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

З пільгами авто з електричними двигунами ввозитимуть до кінця нинішнього року. З 2019-го їх скасують. Саме тому електромобілі можуть знову вирости у ціні.

"На вартість електромобілів вплине вітчизняне законодавство і наявність вживаних авто на американському ринку. Адже найбільше машин ввозять саме звідти. Страхові компанії задешево продають на аукціонах пошкоджені в аваріях чи утоплені авто. Але таких автомобілів стає все менше. Через це виросте їхня вартість. Якщо відмінять пільги і в Штатах зменшиться кількість вживаних авто, суттєво зменшиться імпорт. Позитивна динаміка, яка була останні два роки, може піти на спад", - каже Gazeta.ua автоексперт Олег Василевський.

Серед електромобілів найбільшим попитом користуються вживані авто. Вони у кілька разів дешевші. Найбільше таких авто везуть зі Сполучених Штатів.

Найпоширеніший в Україні вживаний електромобіль Nissan Leaf коштує зараз більше $15-15,6 тис. Після повернення ПДВ за авто слід буде віддати на $3 тис. більше. Якщо зараз Tesla Model S з пробігом можна купити за $ 45-60 тис., то згодом вартість збільшиться $8-10 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електромобілі цьогоріч подешевшають

За минулий рік в Україні зареєстрували 3265 електромобілів. Тоді як у сусідній Росії 1,1 тис.

Цього року Україна увійшла в "десятку" міжнародного рейтингу за темпами купівлі електрокарів, випередивши Францію.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому електромобілі подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути