середа, 25 квітня 2018 13:56

Ухвалили програму "Безпечні дороги": що вона дасть

Ухвалили програму "Безпечні дороги": що вона дасть
Кабмін виділив 2,6 млрд грн на програму "Безпечні дороги". Фото: Авто - bigmir)net

Кабмін виділив 2,6 млрд грн на програму "Безпечні дороги". Її реалізують до 2020-го.

Програму презентували сьогодні на засідання уряду, пише "Економічна правда".

"Почали протидіяти великому травматизму на дорогах та підвищувати безпеку. У цьому році на такі цілі виділяємо 2,6 мільярдів гривень. Сьогодні представляємо єдину цілісну програму. Будемо розвивати острівці безпеки, пішохідні переходи, кругові розв'язки", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Програма має зменшити смертність на дорогах. Унаслідок ДТП щодня гине у середньому 11 осіб.

Розробники програми виокремили головні проблеми на українських дорогах. Зокрема, керування у стані алкогольного сп'яніння, перевищення швидкості, необлаштованість пішохідних переходів, небезпечні перехрестя.

Документ передбачає чотири важелі керування безпекою руху: інфраструктура, нагляд і контроль, невідкладна допомога, просвіта.

За 1,16 млрд грн облаштують 500 розв'язок. На спорудження півтисячі острівців на в'їздах до населених пунктів виділять 930,15 млн грн. 6,4 тис пішохідних переходів коштуватимуть 1,161 млрд грн, а 1,5 тис. пішохідних переходів з освітлювальними панелями - 150 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У водіїв-початківців назавжди забиратимуть права

Уряд планує ліквідувати 109 місць концентрацій ДТП. На це виділили 259,8 млн грн. Побудують 258 км нових бар'єрних огороджень на 435 млн грн і встановлять 15 тис. дорожніх знаків на 60 млн грн.

Програма також передбачає проведення 46 просвітницьких кампаній з безпеки руху і заходів з нагляду, контролю та невідкладної допомоги.

Кабінет міністрів України може скасувати жовтий сигнал світлофора на дорогах у зв'язку з випадками ДТП через проїзд на жовте світло. Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що комісія з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди у Кривому Розі, розгляне питання відміни жовтого сигналу світлофора.

Зараз ви читаєте новину «Ухвалили програму "Безпечні дороги": що вона дасть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути