середа, 02 січня 2019 12:29

Чому "євробляхи" оформляють із затримками

Чому "євробляхи" оформляють із затримками
Багато водіїв не мають необхідних документів для оформлення блях. Фот: Конкурент

Затримки в митному оформленні автомобілів на іноземній реєстрації відбувається через відсутність усіх необхідних документів у власників машин.

З цієї причини у зонах митного контролю накопичується багато таких автомобілів, повідомляє у Facebook Державна фіскальна служба.

Найбільше водіїв не мають попередньої митної декларації. Її мають подати ті громадяни, які в'їжджають в Україну з-за кордону. Через відсутність декларації деякі машини стояли у пунктах пропуску більше тижня.

"Громадянин, який в'їжджає в Україну і планує оформити цей автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і тільки після цього його пропустять з пункту пропуску в митницю призначення. Якщо попередню митну декларацію не оформили, то громадянин повинен стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже перебувають в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту, документ не подається, оскільки необхідно відразу подавати декларацію в режим імпорту", – каже заступник вказує начальника управління організації митного контролю Олена Мошинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення штрафів, контроль за швидкістю і легалізація блях - чим запам'ятався автомобілістам 2018-й

Для оформлення автомобілів, ввезених в режимах тимчасового ввезення або транзиту, виїзд за кордон не є обов'язковий. Утім потрібно подати відповідні документи.

У Словаччині на кордоні з Україною виявили велика кількість залишених автомобілів на європейській реєстрації. Найбільше покинутих автомобілів у селі Убля.

Зараз ви читаєте новину «Чому "євробляхи" оформляють із затримками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути