понеділок, 12 грудня 2011 10:37

BMW показав конкурента Mercedes CLS і Audi A7
23

Фото: Фото: BMW

Концерн BMW напередодні поширив офіційну інформацію про серійну версію концепту BMW Gran Coupe. Серійне "чотирьохдверне купе", націлене на покупців Mercedes-Benz CLS і Audi A7, майже не відрізняється від прототипу і з'явиться у продажу в середині наступного року.

Баварському концерну знадобилося 20 місяців для того, щоб довести до конвеєрного стану прототип, показаний під ім'ям Gran Coupe на Пекінському автосалоні. Чотирьохдверна модифікація купе 6 серії дещо відрізняється розмірами від сусідів по модельному ряду: при довжині 5007 мм, ширині 1894 мм і висоті 1392 мм вона трохи довша і вища за 6-Series, і має подовжену колісну базу. Відзначено, що більша частина додаткових міліметрів дісталася заднім пасажирам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити якість бензину

Моторна гамма новинки буде складатися з трьох турбомоторів: двох бензинових і одного дизельного. Базовим призначена рядна турбо-"шістка" об'ємом 3 літри, що розвиває 320 кінських сил, у ролі самого потужного двигуна виступає 4,4-літровий V8 потужністю 450 к.с. Трилітровий дизель, який також доступний для новинки, розвиває 313 л.с. і 630 Нм крутного моменту. Найшвидше Gran Coupe прискорюється до 100 км/год 4,6 секунди - такий результат показують як 650i, так і 640d, але при цьому дизельна модифікація вважається найбільш економічною, витрачаючи 5,5 літрів на 100 км. Для всіх двигунів пропонується тільки одна КПП - восьмиступінчастий "автомат", проте відомо, що пізніше для Gran Coupe буде доступний і повний привід.

Крім того, в BMW обіцяють випустити і версію від "підрозділи М". Вона отримає турбоV8 потужністю близько 560 к.с. і семиступінчасту КПП з двома зчепленнями.

Прем'єра BMW Gran Coupe відбудеться на Женевському автосалоні в березні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «BMW показав конкурента Mercedes CLS і Audi A7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути