четвер, 20 червня 2019 12:35

"Зебри" в Україні кардинально змінять

"Зебри" в Україні кардинально змінять
У містах України планують зробити безпечнішими тротуари перед пішохідними переходами, встановлюючи на них металеві стовпчики. Фото: з відкритих джерел

У містах України планують зробити безпечнішими тротуари перед пішохідними переходами, встановлюючи на них металеві стовпчики.

Стандарт у Мінрегіоні планують додати до оновлених державних будівельних норм. Стовпчики повинні підвищити безпеку перехожих, які перетинатимуть вулицю "зеброю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із осені звужуватимуть дорожні смуги в Україні

Зараз їх уже встановлюють на деяких вулицях Києва та інших міст. Якщо норму ухвалять, стовпці будуть уже обов'язково монтувати біля усіх переходів на етапі закладення або ремонту покриття.

Заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе повідомив цю новину у Facebook. Чиновник нагадав, що уже чинна аналогічна норма, яка передбачає обов'язкове встановлення захисних стовпчиків на усіх зупинках громадського транспорту, повідомили на tsn.ua.

У Мінрегіоні України запропонували будувати ліві повороти на одному рівні на трасах. Це, на їхню думку, позитивно вплине на безпеку і зменшить ризики ДТП.

Зараз ви читаєте новину «"Зебри" в Україні кардинально змінять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути