Ексклюзиви
середа, 09 березня 2011 14:09

Бензин подорожчає ще на 3-5% - експерт

Бензин подорожчає ще на 3-5% - експерт

Через нестабільність цін на нафту на світових ринках найближчим часом в Україні бензин може зрости в ціні на 3-5%.

Таку думку висловив незалежний експерт з енергетики Володимир Саприкін.

"Можна чекати продовження підвищення цін на нафтопродукти, що пов'язано як з нестабільністю в Лівії, так і з намірами операторів ринку заробити додаткові гроші. Можливе зростання близько 3-5%, а може і дещо більше", - спрогнозував експерт.

За його словами, за весь минулий тиждень ціни на світовому ринку нафти підвищувалися, що в остаточному результаті призвело до зростання цін на нафтопродукти у всьому світі. Експерт підкреслив, що в Україні підвищення цін пов'язано переважно не з цим трендом, а зі спекулятивною складовою українських "гравців", так як на ринку продається бензин, куплений пару тижнів тому.

"Існує спекулятивна складова в цьому підвищенні. Нафта і нафтопродукти були закуплені раніше, як мінімум кілька тижнів тому, тобто зростання цін пов'язане зі спекулятивними процесами в України", - констатував експерт.

Разом з цим, прогнозоване Саприкіним підвищення ціни на нафту і нафтопродукти пов'язано з нестабільною ситуацією в Лівії та інших арабських країнах.

"Ринок нестабільний і події в Лівії або іншій арабській країні можуть ще більше дестабілізувати його, і ціна піде в зростання", - сказав він.

Нагадаємо, за вихідні та святкові дні в Україні ціни на бензин збільшилися на 10-45 копійок.

Зараз ви читаєте новину «Бензин подорожчає ще на 3-5% - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути