Ексклюзиви
середа, 02 березня 2011 08:35

Підприємці пригрозили Азарову "бензиновим" Майданом

Підприємці пригрозили Азарову "бензиновим" Майданом

Уряд на чолі з Миколою Азаровим провокує "бензиновий" Майдан, вважає керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.

Як пояснили в організації, на думку Данилюка, перш ніж сформувати свою позицію щодо необхідності введення мит на імпорт нафтопродуктів, уряд зобов'язаний провести попередні громадські консультації з цього питання. Зокрема, каже підприємець, невідкладно скликати Раду автомобілістів та автоперевізників при Кабінеті міністрів України.

"Кабмін методично ігнорує процедуру проведення попередніх громадських консультацій щодо суспільно важливих питань. У цьому випадку це вкрай неприпустимо, оскільки йдеться про ініціативу, втілення якої однозначно спричинить різкий стрибок цін на всі категорії пального", - сказав Данилюк.

Він зазначив, що за нинішніх обставин це буде крок до остаточної дестабілізації соціально-економічного становища в державі, оскільки вартість нафтопродуктів безпосередньо впливає на ціноутворення практично всіх товарів і послуг.

Також Данилюк підкреслив, що необхідність таких консультацій у сфері функціонування автомобільного транспорту та експлуатації транспортних засобів закріплена, зокрема, Постановою КМУ № 247 від 25 лютого 2009 року.

Підприємець заявив також, що закритість при прийнятті доленосних рішень та ігнорування громадської думки є найвизначнішою рисою діючого уряду.

"Насправді, така поведінка тільки стимулює соціальну напруженість і зростання протестних настроїв у суспільстві. Форсуючи введення мита на імпортне паливо, Кабінет міністрів фактично провокує "бензиновий" Майдан, оскільки має намір відчутно полегшити кишеню чи не кожного громадянина України", - зазначив Данилюк.

Нині в Україні вибухнув скандал навколо можливого рішення Кабміну про введення мит на імпорт нафтопродуктів у країну.

Нагадаємо, що протягом лютого бензин в України суттєво дорожчав. Наприкінці січня експерти прогнозували подальше зростання цін.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці пригрозили Азарову "бензиновим" Майданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути