четвер, 29 листопада 2012 14:26

Автошоу в Лос-Анджелісі: Mercedes привіз позашляховик майбутнього, а Kia показала седан Forte
21

Toyota RAV4
Фото: Фото: Reuters
Acura RLX
Audi S8
Концепт Bentley GT3
Концепт BMW i8

У Лос-Анджелесі стартувало щорічне автошоу.

Німецький автовиробник Mercedes-Benz провів на автосалоні відразу дві світові прем'єри під своїм брендом. Однією з них став екстремальний спорткар SLS AMG Coupe Black Series за 250 тис. євро, а другою - концептуальний позашляховик майбутнього Ener-G-Force.

Ener-G-Force вже прозвали автомобілем майбутнього. Таким чином концерн вирішив продемонструвати своєрідну еволюцію "генома" G-класу з 1979 року до не настільки віддаленого від 2012 року майбутнього.

Подібно багатьом сучасним концептам, цей позашляховик майбутнього їде на електротязі. Концепт одержав чотири електромотора (по одному в кожному колесі). Це дозволяє кожному колесу "підлаштуватися" під конкретну поверхню дороги за рахунок численних інтелектуальних систем. Примітно, що батареї розташовані в бічних "спідницях", про рівень їх заряду машина сигналізує зміною кольору світлодіодів, розташованих тут же.

Компанія Kia провела північноамериканську прем'єру седана Forte, відомого на деяких ринках під ім'ям Cerato. Седан отримав два чотирициліндрових мотора і перспективи перетворення на п'ятидверний хетчбек і купе.

У США седан отримає в якості базового 150-сильний бензиновий мотор об'ємом 1,8 л, який агрегатується з 6-ступінчастими механічною або автоматичною КПП. Другим двигуном стане також бензиновий чотирициліндровий мотор, але вже об'ємом 2,0 літра, що розвиває 175 к.с. - Разом з ним буде доступний тільки "автомат". Відзначимо, що раніше в Kia згадували в якості можливої ??трансмісії роботизовану КПП з двома зчепленнями, але, можливо, вона з'явиться на європейській версії моделі.

У свою чергу нове покоління популярного кросовера Toyota RAV4 отримало більш легке і жорстке шасі, широкий вибір силових агрегатів, включаючи дволітровий, збільшений набір бортового устаткування і новий екстер'єр.

Платформа кросовера являє собою грунтовно модернізовану "візок" попереднього покоління. У Toyota стверджують, що завдяки використанню високоміцних сталей і цілого комплексу заходів по економії ваги шасі стало легшим і жорсткішим. Підвіска (стійки McPherson спереду і подвійні важелі ззаду) також перенастроєна.

Моторну гамму кросовера тепер складають тільки чотирициліндрові двигуни. Всупереч попередніми даними, від дволітрового мотора в Toyota вирішили не відмовлятися - європейський ринок отримає 150-сильний бензиновий силовий агрегат в якості базового. Крім того, кросовер забезпечать двома дизелями, 125-сильним дволітровим і мотором об'ємом 2,2 л, що розвиває 150 к.с. За деякими даними У США ж RAV4 буде доступний з 2,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 180 к.с.

Як і раніше, кросовер отримає і повнопривідну версію, і модифікацію з приводом на передню вісь. У США новинку оснастять спортивним режимом, в якому змінюються настройки рульового управління і робота 6-ступеневої "автомата", крім того, повнопривідні кросовери отримають Трьохрежимний систему динамічного розподілу крутного моменту. Чи доберуться ці опції до інших ринків, поки не повідомляється. У базове оснащення будуть включені 8 подушок безпеки, мультируль, що складається по частинах спинку заднього дивана і мультимедійну систему з 6,1-дюймовим дисплеєм.

А ось електрична версія популярного хетчбека Fiat 500, яку італійці мають намір продемонструвати на автосалоні в Лос-Анджелесі, не буде продаватися на ринку Європи. Ймовірно, електро-"чинквеченто" залишиться прерогативою США, де його ціна перевищить $35 тис.

Електричний Chevrolet Spark був розсекречений ще напередодні свого дебюту на автосалоні в Лос-Анджелесі. Він отримав 130-сильний електромотор, екстер'єр в дусі Chevrolet Volt і безліч електронних систем.

Зараз ви читаєте новину «Автошоу в Лос-Анджелісі: Mercedes привіз позашляховик майбутнього, а Kia показала седан Forte». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути