Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 10:49

Audi тестує агресивний S8 з 500 "кіньми"

Компанія Audi тестує на дорогах Німеччини прототип "зарядженої" модифікації представницького седана Audi S8. Як повідомляють, він отримає абсолютно новий мотор потужністю близько 500 к.с., більш агресивний зовнішній вигляд і спортивну підвіску.

Тестовий прототип Audi S8 потрапив на очі фотошпигунів десь на дорогах Німеччини. Відомо, що нині випробування проходить не тільки нова підвіска, а й інший силовий агрегат - тотальна програма Volkswagen з оновлення моторного парку не обійшла стороною і флагман Audi.

Повідомляють, що замість нинішнього десятициліндрового 5,2-літрового мотора, розробленого спільно з Lamborghini, Audi S8 отримає восьмициліндровий турбований силовий агрегат. Виходячи із заявленого робочого об'єму - 4 л - можна припустити, що йдеться про той же самий двигун, який анонсовали для Bentley Continental. Будучи встановленим на британське купе, він розвиватиме 415 к.с., однак для спортивної версії головного седана Audi його або форсують, або забезпечать подвійним наддувом. За підрахунками експертів, потужність нового мотора Audi становитиме від 450 до 500 к.с.

Раніше повідомляли, що цей же турбо-V8 в Інгольштадті планують встановити і на Audi S6. Її прем'єра запланована на Франкфуртський автосалон, тож не виключено, що першу публічну демонстрацію Audi S8 відкладуть на більш пізній термін.

Зараз ви читаєте новину «Audi тестує агресивний S8 з 500 "кіньми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути