Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2011 12:37

Audi R8 GT Spyder із 560 "кіньми" розігнали до 317 км/год
7

Фото: Фото: Audi

Audi офіційно представила новий спорткар R8 GT Spyder. Відкрита версія флагмана спортивного модельного ряду компанії розвиває 560 к.с. і 317 км / год максимальної швидкості.

Audi R8 GT Spyder "схуд" на 85 кг. Вага спортивного кабріолета становить 1640 кг. Це на 85 кг менше, ніж "звичайна" версія відкритого спорткара - R8 Spyder 5,2 FSI quattro. Рама кузова - фірмова Audi Space Frame (ASF) - важить всього 214 кг. Рама для двигуна зроблена з суперлегкого магнієвого сплаву. Бічні панелі та задня частина кузова - з посиленого полімеру на основі карбону (carbon fiber-reinforced polymer, CFRP). Він же використаний для виробництва переднього і заднього спойлера і нового заднього бампера. У загальній складності вага цих елементів становить всього 5,5 кг.

Вага вдалося скоротити також за рахунок модифікованої трансмісії, спеціальних коліс і гальмівної системи. Тентовий верх теж дозволив трохи зменшити вагу. При цьому компанія заявляє, що верх має гарну звукоізоляцію. Електропривод розкладає "дах" всього за 19 сек. Виконувати цю операцію можна на швидкості до 50 км / год.

Із зовнішніх відмінностей нового кабріолета - новий передній спліттер, прорізи по боках переднього бампера, червоні шильдики GT, круглі патрубки вихлопної системи, збільшений дифузор і затемнені діодні задні ліхтарі.Опціонально можна замовити раму лобового скла, також виготовлену з CFRP.

Мотор для всіх трьох варіантів - вже відомих R8 Spyder та R8 GT і нового R8 GT Spyder - один і той же. Машини оснащені 5,2-літровим двигуном V10, створеним за технологією FSI з 4-ма клапанами на циліндр. Мотор розвиває значні 560 "коней" і 540 Нм крутного моменту. З такими показниками кожен "кінь" тягне 2,93 кг.

Розгін до "сотні" займає 3,8 сек., що всього на 0,6 сек. менше, ніж у R8 GT. Максимальна швидкість у кабріолета також трохи нижча: 317 проти 320 км / год. У базовій версії R8 GT Spyder оснащується 6-ступінчастою трансмісією R tronic з двома повністю автоматичними режимами. У ручному режимі водій може перемикати передачі підрульовими пелюстками або джойстиком.

У Німеччині ціни на Audi R8 GT Spyder будуть починатися від 207 800 євро. 

Зараз ви читаєте новину «Audi R8 GT Spyder із 560 "кіньми" розігнали до 317 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути