понеділок, 05 серпня 2013 09:28

Янукович затвердив податок на авто та утилізацію машин

Янукович затвердив податок на авто та утилізацію машин
Підсумкова сума утилізаційного збору залежатиме від спеціального коефіцієнта. Фото: pohlyad.com

Президент України Віктор Янукович підписав закони про введення утилізаційного податку на авто та утилізацію машин.

Зокрема президентські підписи стоять під законопроектом №0936 "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" та №0975 "Про внесення змін до Податкового кодексу України про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". Перший закон Янукович підписав 31 липня, другий - 30 липня.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада ухвалила закони про утилізаційний податок, розмір якого для конкретного транспортного засобу розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив'язаних до об'єму двигуна і залежно від того, нове ТЗ або старе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців змусять платити до 60 тисяч гривень за утилізацію авто

Згідно з законом, базова ставка податку для імпортних легкових автомобілів складе 5,5 тис. грн, а для вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки - 38 тис. грн. Підсумкова сума утилізаційного збору залежатиме від спеціального коефіцієнта. Для нових легкових автомобілів значення коефіцієнта становить 86-550% від базової ставки (4,73 - 30,2 тис. грн) залежно від об'єму двигуна, а для машин старше трьох років - 530-3501% (29,1 - 192,5 тис. грн). Для нових вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки коефіцієнт складе 50-290% (19 - 110,2 тис. грн), а для старих - 88-1180% (33,4 - 448,4 тис. грн).

Зазначимо, що з критикою цієї ініціативи вже виступив Європейський Союз, який висловив сподівання, що Україна зробить усе можливе для того, щоб цей закон не набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Янукович затвердив податок на авто та утилізацію машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути