понеділок, 15 липня 2013 10:28

Через утилізаційний збір "Богдан" готовий "знищувати" російські авто

Через утилізаційний збір "Богдан" готовий "знищувати" російські авто
У керівництві української компанії заявили, що економічні та екологічні конфлікти не вигідні жодній зі сторін. Фото: provce.ck.ua

Корпорація "Богдан" після прийняття закону про утилізаційний збір в Україні готова запропонувати своїм колегам із Росії утилізувати автомобілі на взаємовигідних умовах, щоб уникнути сплати збору в обох країнах.

Як повідомило керівництво української компанії, економічні та екологічні конфлікти не вигідні жодній зі сторін.

Подібна ситуація була торік. Нагадаємо, тоді українські автовиробники суттєво постраждали через введення у Росії у вересні минулого року утилізаційного збору на всі імпортовані іномарки. Українські заводи зупинилися, оскільки більше половини їхньої продукції йшло у Росію. Майже через рік аналогічний документ ухвалили в Україні і тепер його ще має підписати президент.

Як уже повідомлялося, законопроект №0975, поданий на розгляд народних депутатів ще у 2012 році, проголосований 235 депутатами 4 липня. Авторами законопроекту є депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий і опозиціонер із БЮТ Валерій Крайній. Закон передбачає введення екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Через введення утилізаційного збору нові іномарки можуть подорожчати на суму від 4 730 до 30 250 грн залежно від обсягу двигуна.

Зараз ви читаєте новину «Через утилізаційний збір "Богдан" готовий "знищувати" російські авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути