пʼятниця, 05 липня 2013 08:22

Депутати спричинять подорожчання іномарок в Україні

Депутати спричинять подорожчання іномарок в Україні
Нардепи ухвалили збір з водіїв екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації авто. Фото: savchyn.wordpress.com

Учора 235 народних депутатів проголосували за зміни до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Відповідно до закону, екологічний податок за утилізацію платять особи, які ввозять транспортні засоби на митну територію України, виробляють транспортні засоби для продажу на внутрішньому ринку України, набувають транспортні засоби в осіб, які не платять цей збір у відповідності з Податковим кодексом.

Розмір збору визначається, виходячи зі ставок і коефіцієнтів для кожного виду транспортного засобу, об'єму двигуна, року випуску, маси та інших характеристик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іномарки подорожчають на 10-12 тисяч гривень"

Також депутати ухвалили закон "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" №0936. "За" проголосувало 233 народні депутати. Законом вводиться система збору та утилізації непридатних до використання колісних транспортних засобів.

Нагадаємо, представники Світової організації торгівлі та Європейського Союзу неодноразово закликали Україну утриматися від впровадження захисних заходів, таких, як утилізаційний збір з автомобілів, які потенційно можуть порушувати зобов'язання, взяті перед СОТ.

Зараз ви читаєте новину «Депутати спричинять подорожчання іномарок в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути