вівторок, 19 липня 2011 14:01

Американський гіперкар -"ящірку" розганяють до 440 км/год
10

Фото: Фото: SSC

Американська компанія Shelby Supercars збирається відновити свій статус виробника найшвидшого в світі серійного автомобіля. Оголошено, що їх творіння, що буде швидшим за Bugatti Veyron Grand Sport, називатиметься SSC Tuatara.

Розроблений в Shelby Supercars гіперкар під назвою Ultimate Aero TT розігнався у 2007 році до 412 км / год. Через деякий час творіння концерну Volkswagen, Bugatti Veyron Grand Sport побило цей рекорд, піднявши планку до 431 км / год. Тепер у SSC заявляють, що придумали ім'я для гіперкара, який зможе подолати поріг в 440 км / год.

Tuatara отримала своє ім'я на честь ящірки, що живе в Новій Зеландії - таким словом, що означає "голки на спині", прямого нащадка динозаврів називають місцеві індіанці-маорі. Як кажуть у SSC, річ не тільки в деякій схожості зовнішнього вигляду ящірки і майбутнього гіперкара, але й у швидкості еволюціонування цього земноводного та продуктів Shelby Supercars.

Очікують, що Tuatara отримає семилітровий турбомотор, що розвиває 1350 к.с., сагрегатований із семиступінчастим "роботом". Суперкар повністю виконають з карбону, включаючи силову структуру кузова, 19-дюймові колісні диски і гальмівні механізми.

Прем'єра "живого" SSC Tuatara повинна відбутися ще до кінця цього року. Відомо, що в США суперкар надійде в продаж за ціною не менше $ 970 тис.

Зараз ви читаєте новину «Американський гіперкар -"ящірку" розганяють до 440 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути