Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 13:45

Яку відповідальність можуть понести власники євроблях

Яку відповідальність можуть понести власники євроблях
Закони №8487 і №8488 прийняла Верховна Рада. Фото: 5 канал

Нові закони про євробляхи ускладнять життя тим, хто хоче використати авто на іноземній реєстрації в протиправних діях.

"Новий закон про автомобілі на іноземній реєстрації впливає не тільки на дорожню ситуацію чи фіскальну складову. Він має припинити безконтрольну передачу у володіння автомобілів уже всередині країни" - написав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook.

За прийнятими документами, автомобілі з іноземними номерами можуть перебувати в країні або "у митному режимі транзиту", або "у митному режимі тимчасового ввезення". Ці режими мають визначені строки, за порушення яких передбачені штрафи.

У першому випадку штрафні санкції збільшуються за 180 днів із моменту публікації закону. За перевищення строку на одну добу - 170 грн або попередження. Від однієї доби до 10 діб - 3,4 тис. грн. Від 10 до 20 діб – 8,5 тис. грн. Від 20 до 30 діб – 85 тис., а більш ніж на 30 діб - 170 тис. або ж конфіскацію автомобіля за рішенням суду.

За порушення строків другого режиму не більш 3 доби - 850 грн або попередження. Від 3 до 10 діб - 5,1 тис. Від 10 до 20 діб – 17 тис. Від 20 до 30 діб – 85 тис., а більш ніж на 30 діб - 170 тис. За рішенням суду авто можуть конфіскувати.

Запровадили автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Держприкордонслужбою та Нацполіцією. Після того, які він запрацює, можна буде в автоматичному режимі перевіряти, коли і хто ввіз автомобіль з іноземними номерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмитнили першу євробляху

"Встановили новий вид відповідальності за передачу транспортного засобу особистого користування - "тимчасово ввезеного на митну територію України" чи "поміщеного у митний режим транзиту", у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи не поміщувала його у митний режим транзиту. Також існує відповідальність за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, наприклад, таксі", - додав Білошицький.

Закони №8487 і №8488 прийняла Верховна Рада і підписав президент. Із 25 листопада вони частково набули чинності. Деякі положення набудуть чинності за 180 днів із дня опублікування.

Зараз ви читаєте новину «Яку відповідальність можуть понести власники євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути