середа, 25 січня 2017 09:00

Які машини крадуть найчастіше

Які машини крадуть найчастіше

2016 року найпопулярнішими автомобілями у крадіїв стали Toyota, Infiniti, Range Rover та Lexus. За словами страховиків, крадії не обмежуються лише дорогими автівками. Зловмисники також крадуть такі марки, як KIA, Daewoo-Chevrolet та Renault.

"Найбільший сплеск викрадень автомобілів був 2014 року. Тоді у клієнтів PZU викрали 66 машин. 2015-го статистика за цим показником значно покращилася - викрали 18 авто, а минулого року - 11. 2014 року найчастіше угони траплялися в Донецькій і Луганській областях. Минулого року - у Києві, Одесі, Харкові. Є випадки викрадення також у Вінниці, Житомирі та Мукачевому", - каже Gazeta.ua речник страхової компанії PZU в Україні Олександр Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які автомобілі найбільше купували на OLX

Торік в українців украли 7527 машин, серед яких кожен п'ята - іномарка. Найпопулярнішими авто для зловмисників стали Toyota, Mercedes, BMW, Mitsubishi, Honda, Lexus, Audi, ЗАЗ-Daewoo і ВАЗ. Вітчизняні автівки викрадають переважно для розкомплектації, продажу по запчастинах і здачі залишків на брухт.

Деякі крадії працюють за новою схемою: викрадають авто, щоб потім повернути за винагороду. У Києві так повернули понад 80 престижних машин, заявили в МВС.

2015-го МВС України зафіксувало 11 324 викрадення транспортних засобів.
Зараз ви читаєте новину «Які машини крадуть найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути