Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2021 10:01

Як українські автошколи провокують страшні ДТП

Як українські автошколи провокують страшні ДТП
Більшість українських водіїв не підготовлені до безпечного керування - автоюрист фото: vsim.ua

Щороку в Україні збільшується кількість ДТП. Лише 2020 року на українських дорогах сталося понад 168 тис. аварій, з яких близько 26 тис. з постраждалими. За цей же період загинули 3541 особа, зокрема 168 дітей, 1198 пішоходів і 235 велосипедистів.

Основними причинами ДТП із загиблими і травмованими залишається перевищення швидкості, порушення правил маневрування, проїзду перехресть, пішохідних переходів і недотримання дистанції. Порівняно з 2019 роком, загальна кількість ДТП зросла майже на 8 тис. 2019-го їх кількість становила 160 тис.

"Чимало водіїв не знають правил. У директиві Європейського Союзу є ключові моменти з підготовки водіїв. Інститут екзаменаторів, який там прописаний, відрізняється від того, що є. Екзаменатори, які приймають іспити в Україні, - це співробітники сервісних центрів. У Європі - це ФОПи, тобто незалежні люди. Вони не є працівниками міністерств і відомств. Це зробили для того, щоб неможливо було впливати на результат іспитів. У директиві прописано, що держава гарантує незалежність. Це важливий момент", - розповідає Gazeta.ua експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поліцейський у смартфоні": українці можуть доносити на водіїв-порушників

Експерт зауважив, що в Україні поки що немає інституту незалежних екзаменаторів, які приймають іспит не менш як 45 хв.

"При цьому екзаменатор сам вибирає маршрут, який неможливо відслідкувати заздалегідь. Саме в цей момент він перевіряє теорію та практику майбутніх водіїв. Усі, хто навчався у будь-якій європейській країні, кажуть, що там складати іспити набагато складніше, ніж в Україні. У результаті особи, які отримують посвідчення в Україні, - це люди, які не знають правил дорожнього руху і не мають знання безпечного керування", - додає автоюрист.

В Україні у водійських посвідченнях з'являться нові позначки. Вони вказуватимуть на обов'язок водія користуватися окулярами, контактними лінзами, пов'язкою на оці, слуховим апаратом або протезом кінцівки. Окрім цього, у посвідченнях зазначатимуть необхідні конструктивні особливості для транспортного засобу та обмеження для водія.

Зараз ви читаєте новину «Як українські автошколи провокують страшні ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути