пʼятниця, 26 травня 2017 20:28

5 найцікавіших моделей від німецького заводу Volkswagen
5

79 років тому, 26 травня 1938 року, в німецькому місті Вольфсбурзі почалося будівництво автозаводу Volkswagen. Gazeta.ua зібрала найцікавіші моделі Volkswagen.

1. Volkswagen Käfer

Автор: google
  Volkswagen Kafer виготовляли з 1938 по 2003 рік, вийшло більш ніж 21 млн автомобілів.
Volkswagen Kafer виготовляли з 1938 по 2003 рік, вийшло більш ніж 21 млн автомобілів.

Volkswagen Käfer, у народі називають ще Volkswagen-"жук". Його виготовляли з 1938 по 2003 рік, вийшло більш ніж 21 млн автомобілів. У 1934 році Адольф Гітлер вирішив забезпечити кожну німецьку сім'ю транспортним засобом. Реалізацією ідеї зайнявся автомобільний інженер Фердинанд Порше, який і розробив Volkswagen. Серед вимог - повинен вміщати сім'ю з 5 людей, розвивати швидкість до 100 км/год, витрачати не більше 10 л палива на 100 км. При цьому ціна не повинна перевищувати 1000 рейхсмарок і, щоб були доступні витратні деталі. Käfer - наймасовіша модель авто в історії. "Жук" з номером LMW281F присутній на обкладинці альбому Abbey Road групи "The Beatles". Після виходу альбому табличку з номером неодноразово викрадали з машини. Номер машини є також в якості одного з доказів смерті Пола Маккартні в 1966 році. До 1963 року гальмування автомобіля здійснювалося за допомогою гальмівного троса, пізніше встановили гідравлічні гальма. Модель доступна у різних модифікаціях кузова: седан або кабріолет. Зараз "жук" - ретроавтомобіль і предмет колекціонування. Його випускали на 7 континентах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельне зіткнення: 6 ДТП пасажирських автобусів

2. Volkswagen T1

Автор: Pinterest
  На базі T1 створювали автомобілі швидкої допомоги та поліцейські машини. Дизайн автомобіля виділявся величезним логотипом VW і розділеним на дві частини лобовим склом.
На базі T1 створювали автомобілі швидкої допомоги та поліцейські машини. Дизайн автомобіля виділявся величезним логотипом VW і розділеним на дві частини лобовим склом.

Мікроавтобус був популярний серед хіпі, його виготовляли з 1950 по 1967 роки. VW продав 1,8 млн автомобілів T1. Вони нерідко з'являлися в кіно в ролях другого плану. На базі T1 створювали автомобілі швидкої допомоги та поліцейські машини. Дизайн автомобіля виділявся величезним логотипом VW і розділеним на дві частини лобовим склом. Скло на дверях водія і пасажира було розсувним. Автомобіль міг перевозити до 890 кг. За свою 25-ти літню історію, T1 пережив безліч модифікацій. Збільшували вантажопідйомність, з'являлися спеціальні пасажирські версії, у автомобіль вбудовували обладнання для кемпінгу. Офіційно останній мікроавтобус зійшов з конвеєра 31 грудня 2013 року.

3. Volkswagen Golf

Автор: Pinterest
  Volkswagen Golf - 5-місний передньопривідний хетчбек, один з засновників цілого класу авто.
Volkswagen Golf - 5-місний передньопривідний хетчбек, один з засновників цілого класу авто.

Volkswagen Golf - 5-місний передньопривідний хетчбек, один з засновників цілого класу авто. На розробку пішло 230 млн. німецьких марок. Представили її в травні 1974 року. Багато автомобілів компанії Volkswagen названі іменами вітрів або течій. Назва Golf походить від імені теплої течії — Гольфстрім. Автомобіль вважають законним наступником "жука". Кабріолет-версію цієї моделі називали "кошиком з полуницею". Golf - єдиний автомобіль марки Volkswagen, який зумів побити рекорд Käfer за рівнем продажів. За перші 30 місяців випуску з конвеєра зійшов 1 млн машин Golf, перетворивши Volkswagen в одного з найбільших виробників автомобілів в Європі. Зараз у виробництві Volkswagen Golf задіяно понад 50 тис. людей у 8 країнах світу. Експортують автомобіль у 130 країн. З моменту заснування моделі випущені 7 поколіннь Volkswagen Golf.

4. Volkswagen New Beetle

Автор: google
  New Beetle - перший у історії автомобіль, який за дизайном зроблений як ретроавто.
New Beetle - перший у історії автомобіль, який за дизайном зроблений як ретроавто.

New Beetle - перший у історії автомобіль, який за дизайном зроблений як ретроавто. На відміну від класичного Käfer, двигун розташований спереду, а багажник ззаду. Volkswagen New Beetle є передньопривідним. Нове покоління "жука" — New Beetle почалося з 1998 року. Зроблений з пластику.

Автомобіль має хороший ступінь безпеки для водія і пасажирів. Модель серійно оснащена електронною протизаносною системою — ESP, а також системою ABS з функціями розподільника гальмівних сил та блокування диференціала. Якщо одне колесо починає пробуксовувати, воно блокується, а зусилля перерозподіляються на інші три колеса, дозволяючи автомобілю пройти проблемну ділянку шляху. Версія Turbo S оснащена 1,8 - літровим турбодвигуном потужністю 180 к.с. і шестишвидкісною коробкою передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На подіум - на ретроавтомобілі: пройде конкурс ретрокостюмів

5. Volkswagen Polo Harlekin

Автор: google
  У забарвленні Polo Harlekin використовували одночасно 4-ри кольори: жовтий, червоний, зелений і синій.
У забарвленні Polo Harlekin використовували одночасно 4-ри кольори: жовтий, червоний, зелений і синій.

У забарвленні Polo Harlekin використовували одночасно 4-ри кольори: жовтий, червоний, зелений і синій. Кожна панель кузова фарбували в різні кольори. Покупець замовляючи автомобіль, не знав, який варіант отримає. У такому ж стилі був виконаний і салон автомобіля. Реклама говорила, що два однакових Harlekin знайти практично неможливо. Але це не правда — всього їх було 4 версії. У всіх зелених машин були жовті передні крила, сині передні двері, червоні задні двері і т. д. Зберігалася симетрія – праві і ліві двері були однакові. Колеса були звичайними. В 1996 році випустили 264 автомобіля. Всі– з мотором на 2.0 л. Пізніше запустили проект VW Polo III Harlekin. Вирішили зробити 1 тис. таких автомобілів, але в підсумку виготовили 3806 штук.

Зараз Volkswagen об'єднує 12 марок: VW, Porsche, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, а також вантажні та спеціалізовані машини під брендами Scania та MAN. На орієнтовані на широкі маси бренди VW, Skoda та Seat припадає майже 60% з усіх проданих за останній рік 10,2 млн автоконцерну.

Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших моделей від німецького заводу Volkswagen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути