вівторок, 07 листопада 2017 12:25

1200 км/год: показали найшвидший український автомобіль

У мережі з'явилися фотографії українського автомобіля, який міг би претендувати на титул найшвидшого в історії. Так, лабораторія спортивних автомобілів Харківського автодорожнього інституту у 1969 році представила проект ХАДІ-9.

Проектуючи цей автомобіль, конструктори мали єдину мету — побити світовий рекорд швидкості. Для цього його обладнали реактивним двигуном РД-9БФ від винищувача МіГ-19. Цей реактивний автомобіль ХАДІ-9, вагою 2,5 т і сам був схожий на літак, але без крил.

Автор: Твоя Машина
  Український реактивний автомобіль ХАДІ-9 міг стати найшвидшим в історії
Український реактивний автомобіль ХАДІ-9 міг стати найшвидшим в історії

За задумом конструкторів, стріловидний триколісний болід повинен був розігнатись до 1200 км/год. Досягти такої швидкості збиралися в два етапи. Спочатку планували розігнати автомобіль до 700-800 км/год, а потім поступово збільшити швидкість, пише "Твоя Машина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На продаж виставили Ford за 3 млн грн

Випробовували ХАДІ-9 на аеродромах Чугуєва і Волгограда, а також по дну висохлого солоного озера Баскунчак. Оскільки ці траси були закороткі для машини, її вдалося розігнати лише до 500 км/год.

Виїхати з автомобілем за кордон не дозволили, тому можливості ХАДІ-9 в повній мірі так і не розкрили. Потім автомобіль використовували для зйомок фантастичних фільмів та автовиставок.

До наших днів реактивне авто не дожило.

На автомобільному шоу SEMA в Лас-Вегасі (США) показали гіперкар Hennessey Venom F5. Розробники запевняють, що це — найшвидший автомобіль у світі. Перший Hennessey Venom побудували на базі Lotus Exige. Наступні покоління цієї моделі розроблять з нуля.

Вага карбонового гіперкару 1338 кг. Під капотом у нього твін-турбо двигун, об'ємом 7,4 л. і потужністю 1600 к.с. Гіперкар оснастили 7-ступінчастою роботизованою КПП

Зараз ви читаєте новину «1200 км/год: показали найшвидший український автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути