пʼятниця, 11 грудня 2015 19:14

Коти перекидають речі, коли нервують

Коти перекидають речі, коли нервують

Коти обожнюють лазити скрізь, де тільки можна і не можна, перевертаючи все на своєму шляху. Ця звичка домашніх вихованців сильно дратує багатьох господарів.

Відомий ветеринар Ерік Доутері (Dr. Eric Doughtery) пояснив, навіщо коти скидають все лапами. Раніше вважалося, що перекидати предмети котів спонукає мисливський інстинкт. "Жертвами" часто стають чашки, тарілки і горщики з квітами. Нібито, саме так тварини відточують свої навички. Однак, на думку Доутері, цей висновок є помилковим, оскільки кішки полюють на дрібні і рухливі об'єкти, а не на стаціонарні.

Експерт вважає, що таким чином кішка хоче привернути увагу господаря. Повідомити йому, що вона голодна або ж має проблеми зі здоров'ям. А ще тварини поводяться так, коли нервують. Причому порушити душевний спокій домашнього вихованця може будь-яка зміна обстановки, до якої він звик.

Було б нерозумно вимагати від котів "ідеальної" поведінки. "На відміну від корів і собак, яких одомашнили ми, кішки одомашнились самі. Вони не мають потреби в людях, щоб виживати", – говорить Ерік Доутері. З метою уникнути знищення цінних предметів, він радить облаштувати для тварини тихий відокремлений куточок.

Зараз ви читаєте новину «Коти перекидають речі, коли нервують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути