пʼятниця, 24 лютого 2017 12:02

"Найгірший лижник" уперше став на сніг на чемпіонаті світу

"Найгірший лижник" уперше став на сніг на чемпіонаті світу

Венесуельця Адріано Солано назвали "найгіршим лижником у світі".

22 лютого він виступив на чемпіонаті світу у фінському Лахті. Лижник ледь утримував рівновагу на рівних ділянках траси, кілька разів падав, незграбно підіймався в гору і зламав палицю. Про це повідомляє Meduza.

22-річний венесуелець ніколи не тренувався на снігу. Тільки на роликових лижах. Перед чемпіонатом у Лахті мав місяць тренуватися у Швеції, та не зміг туди потрапити. Спортсмен прилетів з Венесуели до Парижа, але його не пропустили прикордонники. Вони запідозрили Солано у можливій контрабанді наркотиків та терористичних намірах. Коли почули, що перед ними лижник, розсміялися: "У Венесуелі немає снігу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Венесуелі зважують гроші

"У мене було 28 євро. Поліцейські вирішили, що я збираюсь залишитися у Франції, оскільки у Венесуелі справи не дуже", - розповів спорсмен. Солано депортували на батьківщину, хоча в нього було запрошення зі Швеції і всі необхідні документи.

Гонка у Лахті стала для Адріано першим у житті виходом на сніг. Лижник проїхав 6 км траси і зійшов з дистанції у кваліфікаційному заїзді. Після гонки заявив: "Я продовжуватиму боротьбу, адже це моя мрія".

Благодійники зібрали для нього €3 тис. за два дні.

На сайті Gazeta.ua в розділі "Допомога" діє благодійний проект видання спільно з "Українським фондом допомоги". Завдяки читачам сайту волонтерам вдається зібрати гроші на лікування важкохворих дітей. У жовтні-листопаді читачі допомогли трьом дітям.

Зараз ви читаєте новину «"Найгірший лижник" уперше став на сніг на чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути