вівторок, 29 листопада 2016 07:10

У Венесуелі зважують гроші

Венесуельська валюта болівар так знецінилась, що в магазинах її почали зважувати замість рахувати. Уряд доручив випустити банкноти номіналом 20 тис. боліварів. Зараз найбільша купюра в обігу — 100 боліварів.

— Почуваюся Пабло Ескобаром, — каже пекар Бреммер Родрігес. — Щодня беру на закупи гори грошей. Із кожним наступним днем їх треба більше й більше. Правда, купити можу максимум кілька консерв. Полиці в магазинах порожні. За те, що є, цих соток треба віддати цілу сумку. У нас три ящики банкнот сьогоднішнього виторгу. Коли стали важити гроші — зрозуміли, що все дуже погано. Досі не усвідомлюємо наскільки.

Військових залучили охороняти магазини. Бояться сутичок і повстань через дефіцит продуктів. Президент Ніколас Мадуро пообіцяв, що за кілька тижнів роздаватимуть харчові пайки.

— Я вірю в Господа і в те, що він благословив нашу країну. Я вірю в те, що ми зробили все, щоб нафта почала знову дорожчати, — сказав Мадуро у телезверненні.

Цьогоріч інфляція у Венесуелі сягнула 480%. Наступного — буде 1600%. Економіка країни потерпає через падіння цін на нафту.

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі зважують гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути