четвер, 24 листопада 2016 15:52

Читачі Gazeta.ua допомогли трьом хворим дітям

 

На сайті Gazeta.ua в розділі "Допомога" діє благодійний проект видання спільно з "Українським фондом допомоги". Завдяки читачам сайту волонтерам вдається зібрати гроші на лікування важкохворих дітей. У жовтні-листопаді, читачі допомогли ще трьом дітям.

14-річному Рустаму Тимошенку вдалося зібрати всю необхідну суму, щоб придбати спеціальні серветки і пластирі, м'які перев'язувальні бинти, мазі і вітаміни. Всі кошти зібрали завдяки друзям і партнерам фонду. Наступного тижня ми передамо Рустаму і його сім'ї всі необхідні медикаменти і засоби для лікування.

Раніше Gazeta.ua розповідала історію 14-річного Рустама, у якого важка форма булезного епідермолізу (діти-"метелики"). Це - генетичне захворювання, за якого шкіра настільки беззахисна, що будь-який дотик пошкоджує її, спричиняючи сильний біль. Хлопчику потрібен адекватний догляд за шкірою з використанням пов'язок, які не прилипають, ранозагоювальних і антисептичних кремів і мазей, постійну обробку слизової рота, правильний догляд і своєчасне лікування зубів, постійний прийом цинку, заліза та інших поживних речовин, лікувальних калорійних сумішей із високим вмістом білку під пильним наглядом дерматолога і педіатра для поліпшення його стану та якості життя. Щомісяця на лікування Рустама сім'я Тимошенків витрачає більш як 20 тис. грн, і це мінімум.

Вартість необхідного лікування становила 41 442 грн. Таких грошей у рідних Рустама не було. Тепер вони є - благодійники і партнери "Українського фонду допомоги" зібрали всю необхідну на лікування суму.

"Рідні Рустама щиро дякують усім, хто відгукнувся на допомогу! Прийміть і нашу вдячність, друзі! Ми стежитимемо за долею хлопчика!", - розповідає Роман Беценко, координатор програм "Українського фонду допомоги".

Читачі також допомогли оплатити лікування дитячого церебрального паралічу вартістю 7812 грн Поліни Шаповалової (8 років, Донецька область) витратні матеріали до інсулінової помпи Юлії Доманській (11 років, 40 361 грн, Київська область).

Зараз ви читаєте новину «Читачі Gazeta.ua допомогли трьом хворим дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути