четвер, 05 червня 2008 17:26

Пайовики сільпо хочуть повернути магазин

Торік 25 ветеранів сільського споживчого товариства райцентру Бершадь вирішили відновити споживче товариство на базі місцевого магазину "Тисяча дрібниць". Написали заяву на ім"я голови Бершадської райспоживспілки Миколи Слісарчука. Нині магазин орендують підприємці.

Ветерани сільпо є пайовиками товариства. Вони прочули, що магазин "Тисяча дрібниць" збираються продати.

— А то ж наші паї! — скаржиться пайовик із Бершаді Євгенія Мацько, 65 років. — Он колгоспникам дали сертифікати на майно, державні акти на землю, а ми нічого не получили.

— Усі бачать, що в районі, як гриби після дощу, почали з"являтися так звані споживчі товариства, — додає пайовик Ніна Шандрацька, 53 роки. — Хоча то скоріше — сімейні товариства. Майже за 70 тисяч гривень був відчужений цокольний поверх місцевого універмагу (універмаг продали на закритому аукціоні, газета про це писала 16 травня 2008-го. — "ГПУ"). Керує ним, кажуть, жінка Слісарчука. Приблизно за таку ж ціну пішли з нашої колективної власності й колишній книжковий магазин та дитяче кафе.

Пайовики не претендують на значні дивіденди.

— Коли кооперація була в занепаді, ці магазини стояли пусткою, — розповідає депутат Бершадської райради Леонід Бучек. Він є головою спілки підприємців району. — Зараз за них розгорнулася боротьба. Хочуть поставити сюди або своїх родичів, або підставних осіб і за копійки їм продати майно пайовиків. Я сам пайовик, проробив 9 років у кооперації.  Добре знаю цю кухню. Ще більше стикнувся з проблемою, коли до мене звернулися 25 пайовиків. Зараз роблю депутатське розслідування. Усі документи відправимо на Київ, бо у Вінниці нашу проблему не вирішать.

Голова Бершадської райспоживспілки Микола Слісарчук каже, що справу магазину нині розглядає Господарський суд.

— Ми подали позов на орендарів, які не робили поточних ремонтів і з вини яких магазину "Тисяча дрібниць" за борги відрізали електроенергію, — каже Слісарчук. — До вироку суду питання про створення на його базі сільпо не вирішуватиметься.

Підприємці-орендарі відкидають звинувачення. Вони виграли справу в Апеляційному суді. На додатковий розгляд її передали до Господарського суду.

Зараз ви читаєте новину «Пайовики сільпо хочуть повернути магазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути