понеділок, 01 жовтня 2012 07:15

Найважче записатися на гурток малювання

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Ірина Кравець: ”Попит на гуртки є, і батьки за них платять, тобто ціна нормальна”
Ірина Кравець: ”Попит на гуртки є, і батьки за них платять, тобто ціна нормальна”

4674 дітей відвідують безкоштовні гуртки цього року у Вінниці. Загалом у позашкільну роботу залучені 17 тис. із 30 тис. школярів.

— У місті працюють два комунальні заклади, де є безкоштовні групи. Це Палац дітей та юнацтва і колектив "Барвінок", — говорить Ірина Кравець, 38 років, начальник відділу виховання та позашкільної роботи Департаменту освіти міської ради. — На безкоштовні гуртки записуємо спочатку дітей із малозабезпечених сімей, потім обдарованих, а якщо залишаються місця — дітей зі звичайних родин. Найважче потрапити у гурток малювання, там групи розписані ще до початку навчального року. В одній по 25-30 учнів. А от на витинанки чи танці — достатньо просто. Безкоштовно можна записатися й у спортивні школи. Але батьки мають бути готові до того, що все спорядження купують самостійно.

Один гурток у середньому обходиться у 200 гривень. Чи не вважаєте цю суму зависокою?

— Попит на гуртки є, і батьки за них платять, тобто ціна нормальна. Найдорожчий у Палаці дітей та юнацтва гурток плавання — 250 гривень у місяць. Але ж басейн у закладі найкращий у місті. Воду очищують за допомогою неактивного хлору. На очистку щомісяця йде близько 10 тисяч гривень. Танцювальні гуртки коштують 100-150 гривень. Найдешевшим є "Юний художник", де платять 70 гривень на місяць.

Усі школи мистецтв та музичні школи платні. У бюджетних групах ціни майже у два рази менші, ніж у госпрозрахункових. Наприклад, у музичній школі №1 навчання на фортепіано коштує 110 та 210 гривень відповідно, художнє відділення — 100 і 190 гривень, хореографія — 90 і 160 гривень.

Чи може дитина записатися на кілька безкоштовних груп одночасно, чи існує ліміт?

— Звісно, може. Моя 15-річна сусідка ходить до Палацу дітей та юнацтва на плавання, у швейну майстерню та гурток журналістів.

Чого можна навчитися при школах?

— Із минулого року при всіх діє проект "Спілкуємось англійською". Учителі ведуть безкоштовні уроки англійської мови по суботах. У школах №11, 19, 20, 27 на прохання батьків запрацювали філії від Палацу дітей та юнацтва, бо школи розташовані далеко від нього. В 11-й та 19-й школах є ансамблі народних інструментів, а в 11-й ще й група барабанщиць. Гуртки є і в інших школах, їх ведуть учителі.

Зараз ви читаєте новину «Найважче записатися на гурток малювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути