четвер, 08 грудня 2016 15:15

Спецтема: Навколосвітня подорож Леоніда Єзерського

До термальних джерел Карабаху їхати 18 км розбитою дорогою

До термальних джерел від траси, що веде в містечко Кельбаджар Нагірного Карабаху, – 18 кілометрів углиб гір. Дорога туди розбита, в болоті. 11 км проїжджаю на "Жигулях" до села. Там залишаю речі у місцевих, п'ю каву і йду далі.

Автор: Леонід Єзерський
 

Близько 17 години – на місці. Там – два басейни. З одного з-під землі б'є напором вода. Хімічний склад – 11 елементів. Пишуть на табличці поряд, що температура сягає 62 градусів. Одразу залізти справді гаряче. Спершу купаюсь в більшому басейні, де вода нижчої температури. Потім йду до меншого, де б'є джерело. Залізти по шию вдається десь з сьомого разу. Купання лікувальне, допомагає при остеохондрозі, радикуліті. Поруч тече холодна річка. В ній теж купаюсь.

Автор: Леонід Єзерський
 
Автор: Леонід Єзерський
 

Там залишаюсь до ранку. Люди постійно приїжджають, від'їжджають. Хтось залишається на ніч у невеликих будиночках. Всі запрошували в гості. Чимало чоловіків кажуть, що служили в кінці 1980-х в Україні – у Львові, Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїхатися найдовшою канатною дорогою світу коштує $8,5

Вранці забираю речі і їду назад до повороту на Кельбаджар. Над рівнем моря гори там до 1800 м. На дорозі лежить три великих камені.

– Они упали ночью. Мы как раз ехали к источникам. Водитель успел вывернуть. Летели прямо на нас, – каже жінка на задньому сидінні.

Далі по трасі йду пішки кілометри три. За годину проїжджає п'ять машин. Забирає остання.

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «До термальних джерел Карабаху їхати 18 км розбитою дорогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути