субота, 15 листопада 2014 18:52

Вболівальники збірної України обіцяють заспівати про Путіна на матчі з Люксембургом
9

На матчі відбору Євро-2016 Люксембург — Україна очікують близько трьох тисяч вболівальників збірної України. Квитки на наш фан-сектор коштували 15 євро. Загалом "Жозі Бартель" вміщує трохи більше восьми тисяч глядачів. Цікаво, що зовсім поряд з ареною розташована пожежна частина. А прес-центр знаходиться у великому білому наметі.

Ще в обід припинився дощ, який падав із самого ранку. У центрі Люксембурга можна було побачити чимало людей з українською атрибутикою. Між собою вітаються "Слава Україні - Героям Слава".

"Ми прилетіли з Києва, - розповідає чоловік із синьо-жовтим шарфиком. - На стадіоні заспіваємо про Путіна. Добре, що гра на вихідних. Якби матч був серед тижня, то важче було б вибратися на виїзд".

Українці не сумніваються у перемозі збірної. Найсміливіший прогноз - 6:0. Сенсаційна поразка Греції від Фарер нікого не насторожує.

"Ми організували марш вболівальників збірної України з цетра міста. Попереду несли 10-метровий синьо-жовтий прапор, - розповідає француз. На щоках у чоловіка нафарбовані синьо-жовті прапорці. - Я не фанат футболу. Просто прийшов підтримати українців. У Люксембурзі живу близько року. Входжу до спілки українців Люксембурга. Їх у країні живе близько трьох тисяч".

За дві години до початку гри автобус збірної України прибуває на "Жозі Бартель". По дорозі команду вітають вболівальники,махають руками і синьо-жовтими прапорами.

В цей час поліцейські починають запускати людей на арену. Детально перевіряють сумки, кишені, капюшони, обмацують штани та рукава. Не пропускають з їжею та напоями.

Перед входом на стадіон фанати співають гімн України і скандують "Хто не скаче, той москаль".

Поліцейські хотіли забрати у нашого вболівальника банер батальону Київ-2.

"УЄФА", - коротко, але змістовно пояснив солідний поліцейський.

"Я проїхав більше двох тисяч кілометрів, щоб вивісити його на трибуні. Тут нічого заборонено немає. Хлопців кожен день обстрілюють. Хочеться їх хоч якось підтримати", - пояснив чоловік.

Після втручання офіцера безпеки, банер дозволили пронести. Подібна ситуація повторилася ще кілька разів. Поліцейські не відразу хотіли пропускати банери із гербами українських міст та команд, але після пояснень дозволяли.

"Я навчаюсь у Бельгії, - розповідає тернополянка. На гру приїхала разом з подругою. - В Люксембург їхала чотири години потягом".

Підтримати збірну приїхали українці із сусідніх з Люксембургом Німеччини, Бельгії та Франції.
Матчеві шарфики продають по 10 євро. "Вбити" час до матчу можна у кафе на стадіоні. Півлітри пива коштує чотири євро.

Матч розпочнеться о 19:00. Наш сайт вестиме текстову онлайн трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники збірної України обіцяють заспівати про Путіна на матчі з Люксембургом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути