середа, 30 липня 2014 11:52

Українські сироти стали десятими на футбольному турнірі у Польщі
10

На чемпіонаті світу з футболу серед дитячих будинків, що відбувся 26-27 липня у Варшаві, українська команда посіла 10 місце серед 28 команд, що брали участь у турнірі. В результаті серії пенальті у фінальному матчі переможцем мундіалю стала команда Росії, а Польща посіла друге місце. Бронзову нагороду здобула Голландія.

У складі української команди грали вихованці львівської середньої школи-інтернату №2 віком від 12 до 16 років. Попри те, що учасники від України були молодшими за багатьох своїх суперників і грали без можливості заміни з лави запасних під час матчів (команда приїхала у мінімальному складі з 6 гравців, як передбачено правилами чемпіонату), українські молоді спортсмени гідно виступили та увійшли до десятки найкращих.

"Поїздка до Варшави на змагання такого рівня, якщо бути відвертим, справила на нас всіх неабияке враження своєю організацією та дружньою атмосферою, ‒ ділиться враженнями Геннадій Мельничук, капітан української команди. ‒ Ми показали хороший результат і, виправивши деякі недоліки, наступного року сподіваємося вийти на призове місце".

Окрім регулярних планових тренувань, що включали в себе базові фізичні навантаження, вправи на техніку гри та засвоєння тактичних прийомів, за півроку до турніру розпочалася інтенсивна підготовка українських гравців. Фінальний етап тренувань відбувався у спортивно-оздоровчому таборі в Карпатах, де юні спортсмени мали змогу максимально відпрацювати свої навички перед турніром.

"В цілому я дуже задоволений як організацією події, так і нашими результатами. Попри об'єктивні складнощі у підготовці – як-то недостатню кількість спортивного знаряддя, інвентарю та відсутність футбольного поля зі штучним газоном для регулярних тренувань – наші діти вдало виступили навіть у 35-градусну спеку. Значить, їм вдалося набути необхідної фізичної форми під час підготовки та довести, що вони – справжні спортсмени", ‒ говорить Максим Федотов, спортивний вихователь Львівської школи-інтернату №2 і тренер команди.

Всі юні гравці поїхали на батьківщину з власними комплектами екіпірування для щоденного тренування та подарунками від організаторів змагання.

Додамо, що чемпіонат світу серед дитячих будинків засновано благодійною асоціацією "Надія на чемпіонат світу" (Hope for the World Cup Association, раніше зареєстрована як Hope for Euro). Турнір відбувається за широкої підтримки органів влади, урядових та неурядових організацій.

Зараз ви читаєте новину «Українські сироти стали десятими на футбольному турнірі у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути