четвер, 09 травня 2024 10:50

Рада проголосувала за звільнення Кубракова. Він прокоментував рішення

Рада проголосувала за звільнення Кубракова. Він прокоментував рішення
Олександра Кубракова звільнили з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Фото: slovoidilo.ua

Верховна Рада 9 травня проголосувала за постанову про звільнення Олександра Кубракова з посади посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Відповідне рішення підтримали 272 депутати, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Самого віцепремʼєра під час голосування не було в залі.

Натомість на своїй сторінці у Facebook він наголосив, що "завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перепрошивка" уряду – головоломка, яку вирішує Зеленський

За словами Кубракова, керівництво фракції та глава уряду Денис Шмигаль із ним це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не запрошували.

"Нагадаю, з травня 2021 року я очолював Міністерство інфраструктури України. З перших днів війни до наших обовʼязків у галузі транспорту та пошти додалися військова логістика, відновлення житла та муніципальної інфраструктури. У грудні 2022 року Верховна Рада прийняла рішення про моє призначення Віце-прем'єр-міністром з відновлення України та міністром нового, обʼєднаного міністерства. За підтримки президента України Володимира Зеленського нам вдалося запустити ряд важливих для держави ініціатив та проєктів. Щодо голосування за даний проект постанови Верховною Радою - за 5 років спільної роботи ми пройшли великий шлях. З абсолютною більшістю - шлях в одному напрямку. Кожен приймає рішення відповідно до своїх переконань і несе за це відповідальність", - зазначив Кубраков.

Проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова за ініціативою нардепів 9 травня було опубліковано на сайті парламенту. Його авторами виступили 39 депутатів.

За інформацією нардепів, міністерство, яке він очолював, мають намір знову розділити на два: інфраструктури та розвитку регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Рада проголосувала за звільнення Кубракова. Він прокоментував рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути