пʼятниця, 05 грудня 2014 12:51

УЄФА визначився зі схемою відбору на Євро-2020

УЄФА затвердив остаточну схему відбору учасників фінальної частини Євро-2020, який вперше в історії проведуть відразу у 13 країнах континенту.

В Європейській кваліфікації візьмуть 54 збірних, які будуть розподілені на 10 груп по п'ять чи шість команд. Переможці та команди, що посіли другі місця у групах, потраплять у фінальну частину безпосередньо. Кваліфікація триватиме з березня по листопад 2019 року.

Решта чотири путівки розіграють через Лігу націй. Щоб пояснити громадськості складну схему нового турніру, УЄФА склав дві офіційних схеми.

У рамках змагань всі 54 європейські збірні залежно від рейтингу (станом на листопад 2017 року) будуть розбиті на чотири дивізіони - A, B, C, D. Найсильніші команди потраплять в дивізіон A, найслабші - до дивізіону D.

Усередині дивізіонів команди будуть розбиті на чотири групи (або за три, або по чотири команди в кожній).

Переможці 16 груп всіх дивізіонів вийдуть в стикові матчі за путівки на Євро-2020. Якщо переможець групи вже пробився на Євро через основну кваліфікацію, його місце в стикових матчах займе наступна за рейтингом команда в даному дивізіоні. Якщо в дивізіоні залишилося менше чотирьох команд, які можуть зіграти у стикових матчах, путівка передається дивізіоном нижче.

Ці 16 команд по системі плей-офф розіграють 4 путівки, що у фінальну частину турніру. Стикові матчі відбудуться в березні 2020 - тобто за три місяці до основної частини Євро-2020.

 

УЄФА також передбачив схему визначення переможця Ліги націй. З вересня по листопад 2018 команди в групах 4 дивізіонів гратимуть між собою. Чотири переможці груп елітного дивізіону отримають місце в півфіналах Ліги націй. Фінальна частина турніру пройде за системою плей-офф.

Крім того, чотири переможця груп кожного дивізіону зароблять підвищення в класі (або вийдуть у фінальну частину, як написано вище), а чотири найгірші команди в наступному розіграші турніру 2020 зіграють дивізіоном нижче.

 
Зараз ви читаєте новину «УЄФА визначився зі схемою відбору на Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути