понеділок, 18 червня 2012 22:24

"Традицію "Донбас Арени" потрібно зламати" - Блохін

"Традицію "Донбас Арени" потрібно зламати" - Блохін
Олег Блохін просить не нагнітати пристрасті навколо збірної. Фото: hotsport.ua

Олег Блохін вважає, що англійцям буде важче в завтрашньому матчі з Україною, адже на них буде тиснути статус фаворита зустрічі. І пообіцяв, що не залежно від результату подінка футболісти збірної України після матчу дадуть відповідь на будь-які питання. Про це наставник синьо-жовтих сказав на передматчевій прес-конференції.

Найперше питання стосувалося участі в майбутньому матчі Андрія Шевченка.

"У Шевченка після гри з французами з'явилася рідина в коліні. Робимо все можливе, щоб він був готовий до гри. Я не маг і не чарівник, мені складно сказати, чи зіграє Шевченко завтра. Але, думаю, що шанси зіграти 50 на 50. Я не можу зациклюватися на одному Шевченку, у мене є запасний варіант. Рішення ухвалимо завтра після обіду", - зауважив він.

"У нашої команди немає стільки зірок, як у Франції чи Англії, тому роль Шевченка в нападі дуже велика для нас. Гравця такого класу у нас в Україні немає. Якщо він не зможе грати - це для нас буде велика втрата. Чому він не заграв в Англії? Ми з ним це не обговорювали, напевно, щось особисте між тренером "Челсі" і самим гравцем. Я думаю, це особисте питання до Шевченка і він зможе його пояснити", - додав Блохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан Шевченко покращився, але участь в матчі проти Англії під питанням

Попросив не створювати ажіотаж з приводу обов'язкової перемоги України на турнірі.

"Не треба налаштовувати народ, що ми чемпіони Євро, - заявляє Блохін. - Від нас чекають в першу чергу хорошої гри. Хто сказав, що ми повинні обігравати збірні Англії та Франції?", - сказав він.

Прокоментував поразку від французів.

"Напевно, в минулому матчі нам не вистачило тих емоцій, які були проти Швеції. Не можу говорити, що буде завтра, давайте дочекаємося гри. У будь-якому разі, збірна Англії - один з фаворитів Євро, через це на них здійснюється шалений тиск. Нам же втрачати нема чого і ми підходимо до гри у більш розслабленому стані. Не думаю, що ми повинні закопувати голову в пісок. Будується нова команда, яка ще себе проявить, а від Англії багато очікують на батьківщині. І якщо вони програють, то проблеми у них будуть дуже великі", - зауважив Олег Блохін.

Збірна не може виграти на "Донбас Арені".

"Я постукаю по дереву. Як сказав П'ятов, рано чи пізно ми повинні цю традицію зламати. Сподіваюся, це станеться завтра", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У донецькій фан-зоні кожен гол Шевченка супроводжувався феєрверком

Команди Польщі та Росії припинили виступи на турнірі.

"Можу тільки висловити свою повагу до збірної Польщі, яка після поразки вийшла на площу і подякувала своїм уболівальникам. А от збірну Росії можна пожурити за те, що вони пройшли повз, навіть не відповівши на запитання. Думаю, якщо навіть завтра ми програємо, то мої хлопці дадуть відповідь навіть на найкаверзніші питання. Тиск на команду існує, і він проявляється, але ми повинні з ним впоратися", - завірив Олег Володимирович.

"Чи засмучений вильотом Росії? Я сказав ще до Євро, що в цій легкої групи можна втратити голову. Що, власне, і сталося. Але це проблема збірної Росії. Мені шкода, що вилетіла команда, за яку можна повболівати. Ось тут дійсно трагедія: всі сподівалися, що як мінімум буде півфінал", - зауважив він.

У стартовому складі збірної Англії вийде Вейн Руні, який відбув дискваліфікацію.

"Він один з провідних нападаючих світу. Але гра збірної Англії не будується на одному Руні, поодинці він не зможе обіграти жодну з команд. Що стосується самої команди Англії, можливо гравці трохи втомилися, але я не бачу причин, щоб не вважати Англію одним з головних претендентів на перемогу в Євро. Але, повторюся, якщо вони завтра програють, то для них це буде більшою проблемою, ніж для нас. Нам же втрачати нічого, нам просто треба обіграти Англію. А їм треба підтвердити свій клас і свої претензії на перемогу", - резюмував наставник синьо-жовтих.

Нагадаємо, збірна України зіграє з командою Англії 19 червня на "Донбас Арені". Початок о 21:45. Трансляція на телеканалах "Україна" і "Футбол".

Зараз ви читаєте новину «"Традицію "Донбас Арени" потрібно зламати" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути