пʼятниця, 15 червня 2012 00:00

Символ голландських футбольних фанів має англійські коріння
6

Фото: Фото: Володимир Чистилін

Головний символ голландських вболівальників на Євро-2012 у Харкові – двохповерховий автобус "Оранжфанс" був куплений у 2003 році в Англії. Його придбали на власний кошт двадцять найзапекліших фанів збірної Нідерландів. Як повідомив "Gazeta.ua" один із авторів ідеї Нікол, оригінальний транспортний засіб обійшовся голландцям у 30 тис евро.

"Оскільки в  нашій країні подібних автобусів не має, ми змушені були купити його у англійців. Потім його було пофарбовано, трошки модернізовано, а всередині встановлено бар. Тут ми спимо, харчуємось і складаємо плани на майбутнє", - говорить вболівальник Нікол. "Оранжфанс" вже побував на декілька великий футбольних форумах, починаючи з Євро-2004 року у Португалії. Зокрема, він став символом збірної Нідерландів на чемпіонаті світу в ПАР у 2010 році. Голландці планують відвідати з ним також наступний мундіаль-2014 року у Бразилії, хоча для цього автобус змушений буде здійснити важку подорож, бо його доведеться перевозити на кораблі.

Під час Євро-2012 перед кожною грою своєї національної збірної "Оранжфанс" з музикою і піснями рухається перед багатотисячною колоною голландських фанів. 13 червня він очолив традиційний марш голландських вболівальників по вулицям Харкова, де близько 20 тисяч чоловік пройшли 10-ти кілометровою ходою від фан-зони до стадіону "Металіст". Голландці сподіваються, що у їх збірній ще є шанс потрапити в чвертьфінал Євро-2012, тому перед останнім матчем 17 червня з португальцями вони знову разом зі своїм талісманом на чолі пройдуться по вулицям Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Символ голландських футбольних фанів має англійські коріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути