пʼятниця, 19 вересня 2014 18:49

Платіні пояснив рішення УЄФА дати Росії матчі Євро-2020

Платіні пояснив рішення УЄФА дати Росії матчі Євро-2020
Президент УЄФА Мішель Платіні rsport.ru

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не мав підстав не давати Санкт-Петербургу право на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2020 року, Російський футбольний союз (РФС) є таким же членом УЄФА, як і всі інші, заявив президент організації Мішель Платіні.

В п'ятницю УЄФА оголосив список з 13 міст, які приймуть матчі чемпіонату Європи 2020 року. В їх число потрапив Санкт-Петербург. На стадіоні, який зараз будується, пройдуть три матчі групового етапу турніру і чвертьфінал.

"У нас не було підстав не давати Євро-2020 Санкт-Петербургу. Росія - такий же член УЄФА, як інші", - сказав Платіні.

США та Євросоюз ввели цілий ряд обмежень відносно компаній, банків і цілих секторів російської економіки. Євросоюз з 12 вересня в рамках нової хвилі санкцій обмежив доступ до європейських ринків капіталу для російських компаній "Оборонпром", "Уралвагонзавод", "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром нафта".

Заборонено надавати їм, а також найбільшим російським фінансовим інститутам (Ощадбанк, ВТБ, Газпромбанк, Россельхозбанк і Зовнішекономбанк) нове фінансування на термін більше 30 днів, а США в свою чергу також ввели обмеження на поставку або реекспорт товарів, послуг (за винятком фінансових послуг) , а також технологій для проектів з розвідки і видобутку на глибоководному шельфі, шельфі арктичних морів і проектів з видобутку сланцевої нафти п'яти російським компаніям: "Роснефть", "Газпром", "Газпром нафта", "Лукойл" і "Сургутнафтогаз".

Зараз ви читаєте новину «Платіні пояснив рішення УЄФА дати Росії матчі Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути