четвер, 12 березня 2015 02:05

"Не знаю, що Скрипник зробив з командою, але вона почала перемагати" - на тренування "Вердера" приходять сім'ями
13

Після двох днів відпочинку, бременський "Вердер" приступив до роботи. У середу, 11 березня, "музиканти" провели два тренування. Ранкове розпочалося о 10:00. Друге заняття провели о 15:00. Обидва тренування пройшли на полі, яке знаходиться зовсім поряд з "Везерштадіоном". Треба тільки перейти дорогу і парковку, на якій гравці залишають свої авто.

Ще у понеділок Міша (так я називаю прес-аташе "Вердера" Міхаеля Рудольфа) запросив на тренування команди.

"Всі тренування повністю відкритті для вболівальників. Лише останнє заняття перед матчем ми робимо закритим. Але преса має можливість познімати перші 15 хвилин. А що в Україні не так?", - це була реакція Міхаеля на мій подив при словах про відкритті тренування.

До речі, при першій зустрічі прес-аташе здивував знанням російської: "Привет! Меня зовут Михаель". Виявляється, німець п'ять років вивчав її у школі. А я вже подумала, що то Скрипник дав кілька уроків своєму прес-аташе.

Але повернемося до тренування. Задовго до його початку біля поля збираються вболівальники команди, озброєні фотоапаратами та блокнотами. Здивувало, що серед мисливців за спільними фото та автографами було чимало людей старшого віку, особливо жінок.

Дехто не обмежується просто автографом, а просить гравців та тренерів на камеру привіти найкращого друга, скажімо, з весіллям.

"Я приїхав з Берліна (це чотири години дороги) на день у Бремен. У суботу мій найкращий друг одружується і я хочу зробити йому оригінальний подарунок — привітання від гравців його улюбленої команди. Записав тільки чотирьох, але мушу вже бігти на поїзд", - розповідає Петер.

Одна дама розвинула ідею гостя з Берліна і просила футболістів сказати кілька вітальних слів на камеру з букетом квітів у руках. Зелке так захопився, щоб забув віддати квіти назад.

Але більшість просто приходить подивитися за роботою команди. Як от цей високий чоловік у червоній куртці з двома дітлахами.

"Син займається футболом у школі на тому березі Везера, - розповідає вболівальник. Коли чує, що я з України, то відразу називає ім'я "Віктор Скрипник". - Він дуже хороший тренер. Бачите, як успішно "Вердер" заграв під його керівництвом. Не можу нічого поганого сказати про Робіна Дутта, але при ньому команда не показувала результатів і скотилася на останнє місце.

Не знаю, що зробив Скрипник, але "Вердер" почав здобувати перемогу за перемогою. Ми розуміємо, що завжди так не буде. І приймемо поразку. Головне, щоб команда грала у футбол, бігла і била по воротах. Якщо цього не буде, то фанати будуть розчаровані.

(Слова вболівальника підтвердив сам Скрипник: "Коли ми програли "Вольфсбургу" 3:5 стадіон аплодував нам стоячи").

Більшість вболівальників не думають про чемпіонство чи єврокубки. Вони хочуть, щоб команда показувала яскравий футбол. "Вердер" - не багатий клуб. У нас немає грошей на великі трансфери. Тому тренери довіряють власним вихованцям і молодим гравцям. Коли вони розкриються, то їх відразу купить умовна "Баварія". Так вже було не раз", - говорить фанат. Додає, що дивиться кожну гру "Вердера".

На деякі матчі прем'єр-ліги людей збирається менше, ніж на рядове тренування "Вердера". Нарахувала десь 50-60 глядачів. Дехто фотографував, хоча через металеву сітку це не так легко зробити. Більшість просто дивилися і обговорювали, хто як зіграв в тому чи іншому епізоді.

Тренування почалося зі звертання Віктора Анатолійовича до команди. Далі гравці розім'ялися. Поділившись на дві команди, футболісти зіграли двосторонку. Деві Зелке вдався чудовий гол у дальній кут воріт. Хоча кілька класних моментів він таки запоров.

Загалом тренування тривало трохи більше години. Завтра Віктор Анатолійович дасть передматчеву прес-конференцію і проведе тренування команди. У суботу на "Везерштадіоні" чекають мюнхенську "Баварію", яка катком пройшлася по донецькому "Шахтареві". Рахунок писати не буду. Він занадто непристойний.

Фанатки і Франко ді Санто 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Гравці "Вердера" поспішають на тренування
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Віктор Скрипник звертається до команди
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Вболівальники на тренуванні "Вердера". Робочий день. 15:00
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Дехто дивиться тренування просто зі свого велосипеда
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Торстен Фрінгс тягає м'ячі
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Здається, Яннік Вестергор вибачається за помилку
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
І пробіжка під кінець тренування
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Голова Златко Юнузовича, напевне, дуже зайнята думками про "Баварія"
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Яннік Вестергор популярний серед дівчат
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Деві Зелке і квіти
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Левін Озтуналі, внук легендарного Уве Зеелера
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Віктор Скрипник і маленький вболівальник "Вердера"
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
Зараз ви читаєте новину «"Не знаю, що Скрипник зробив з командою, але вона почала перемагати" - на тренування "Вердера" приходять сім'ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути