середа, 20 червня 2012 01:30

"Нам не зарахували чистий гол" - Блохін

"Нам не зарахували чистий гол" - Блохін
Олегу Блохіну не соромно за збірну України. Фото: dynamo.kiev.ua

Олегу Блохіну не соромно за виступ збірної України, і він бачить у нинішній команді велику перспективу. Про це наставник синьо-жовтих сказав на прес-конференції після матчу Україна-Англія, який завершився мінімальною перемогою підопічних Роя Ходжсона.

- Якщо чесно, коментувати не хочу нічого. Хочу привітати команду з хорошою грою. У нас дуже перспективна команда. Навіть Ходжсон визнав, що англійці були більш фартовими. Хочу привітати Україну з футбольним святом. Мені не соромно за цю команду.

Боляче програвати через суддівської помилки?

- Що поробиш? Стоять п'ять суддів, м'яч на півметра за лінією воріт... Або Террі в своєму штрафному грає рукою. Це що, суддівство?! Я взагалі не хочу обговорювати це суддівство. Мені не соромно за команду, а обговорювати суддівство не хочу. Самі все бачили, пишіть.

У першому таймі Україна домінувала, чому гра не склалася в другому?

- Англія забила випадковий гол після рикошету, ми забили чистий гол, який не зарахували. У збірної Англії не було моментів, окрім моменту Руні. За статистикою ми перевершили збірну Англії. Значить, не прийшов ще наш час. Значить, я сьогодні нефартовий.

Сьогодні футболісти діяли більш розкуто. За рахунок чого це вдалося?

- З Францією нам не вистачило емоцій. Перед Англією я розповідав анекдоти, серйозно. А перед грою в роздягальні грала музика.

Яка?

- Воронін поставив "За Блохіна", також була хороша пісня про Євро, слова не пам'ятаю... Мені шкода, що сьогодні так склалося, але це футбол. Хтось повинен виграти, а хтось програти.

Які висновки зроблять гравці після поразок від Франції та Англії після ваших слів, що збірна грала чудово? І про яку хорошу фізичну форму йде мова, якщо за 30 хвилин до кінця матчу збірна була фактично "мертвою"?

- А що мені вам відповідати? Хочете Блохіна принизити, команду - так і напишіть. Це провокаційне запитання, відповідати на нього не буду. А щодо "дубовості" я вам один на один розповім. Давайте вийдемо і по-чоловічому поговоримо, тільки команду не чіпайте. Ми програли, так, незадоволена вся Україна. Мені не соромно за команду, поважайте мою роботу, я Вашу поважаю.

А мені соромно.

- Ви грали в футбол? Я поважаю вашу роботу, і ви мою, тренерську, поважайте. Команду я ображати не дозволю. Не подобається Блохін - так і кажіть, виходьте на демонстрацію, з транспарантами.

Прокоментуйте, будь ласка, заміни та перспективи збірної України у відбірковому турнірі на ЧС-2014.

- Селін, Ракицький, Гармаш, Коноплянка, Ярмоленко, Бутко - все це гравці молодіжної збірної, багато молодих і перспективних хлопців. Щодо замін - хотіли перебудувати гру і посилити середину поля. Хотіли за рахунок швидкості підсилити гру. Щось вийшло, щось ні. За дві гри зі збірною Англії (маються на увазі Швеція і Франція) жоден нападник не зміг вийти з голкіпером один на один. А забий Девіч цей гол... Також прекрасний момент був у Мілевського. Ви бачите, я не підсилював захист, я підсилив напад.

За яку збірну ви тепер будете вболівати?

- Думаю, за збірну Німеччини.

Як ви вважаєте, як далеко зможе збірна Англії пройти в цьому чемпіонаті?

- На кого вона вийшла? На Італію? Даю 50 на 50. З Іспанією було б важче. А Італія зараз зовсім не та, що була на Чемпіонаті світу.

Зараз ви читаєте новину «"Нам не зарахували чистий гол" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

250

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути