четвер, 14 травня 2015 12:51

Треба спробувати, "Дніпро"! - сьогодні український клуб боротиметься за фінал Ліги Європи

Треба спробувати, "Дніпро"! - сьогодні український клуб боротиметься за фінал Ліги Європи
На матчі "Дніпро" - "Наполі" очікується аншлаг xsport.ua

Оптимізму побільшало. Особливо після вчорашнього півфіналу Ліги чемпіонів. "Ювентус" теж був відвертим андердогом (командою, що вважається слабшою у дуелі), але "Барселоні" протистоятиме він, а не "Реал". То чому б іншій іспанській команді – "Севільї" - у фіналі Ліги Європи не зіграти проти української? Чому б не дати жодного шансу Бенітесу на те, щоб він заблукав у Варшаві? А Маркевич – навпаки: вільно заговорив у столиці Польщі місцевою мовою, яку знає достеменно?

Усім відомо: "Наполі" залишається фаворитом. Про "козирі" третьої команди Італії за підсумками сезону 2013/14 ми також уже говорили.

Зараз час підсумувати чинники, які можуть допомогти "Дніпру" здійснити неймовірне.

Перше – в Італії є когорта команд, які вважаються домашніми. Класичний приклад – "Палермо", але "Наполі" також належить до їх числа. Хай не вводять в оману перемоги у Вольфсбурзі та Трабзоні. Саме на "Сан Паоло" футбол, який намагається демонструвати "Наполі", дуже гармонійний з підтримкою стадіону. А поза межами "Сан Паоло" з командою Бенітеса може трапитися, і так, і так.

Друге – навряд чи "Дніпро" зіграє гірше в атаці, ніж на "Сан Паоло". Просто гірше нікуди. А відтак тиск на оборону гостей буде сильнішим. А ця оборона, попри всі уміння Бенітеса, не викликає довіри на Апеннінах і зміцнює наші надії.

Третє – Матеус. Так, не в оптимальній формі. Так, більш придатний до контратак. Але індивідуально сильний та швидкий. Хай – почне з лави запасних. Але це – опція для посилення гри. Що трапляється, коли таких опцій немає – запитайте у Анчелотті.

Четверте – НСК "Олімпійський". Мирон Богданович багато говорив на цю тему. І його можна зрозуміти – упродовж євросезону команда постійно перебувала в тіні "Динамо". Але "Динамо" у Лізі Європи більше немає. І не буде цього року. А на "Дніпро" сьогодні прийде 70 тисяч, які дуже хотітимуть, щоб дві українські команди стартували у груповому турнірі Ліги чемпіонів 2015/16.

П'яте – а якщо просто подивитися на матч на "Сан Паоло" під іншим кутом зору?

Про Дениса Бойка – жодного слова. Давайте краще похвалимо Гамшика та Ігуаїна. До гри. Щоб після – не було приводу. І ще – пильно за Габб'ядіні. Тому може вистачити і 20 хвилин, а зі старту він не вийде, щоб принести користь. Не нам.

Отже, сьогодні о 22.05 стартовий свисток і все – догоджати ніхто нікому не буде.

О 21.00 gazeta.ua почне текстову трансляцію матчу.

Треба спробувати, "Дніпро"!

Зараз ви читаєте новину «Треба спробувати, "Дніпро"! - сьогодні український клуб боротиметься за фінал Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути